Monday, November 23, 2009

apa?.. iyer ker?..


Apa.. abg juju pun berlakon sama?.. impossible.. ate bile kome jd perlakon yob.. udah dgn teman pun nk berahsia.. kecik hati teman tahu.. hahaha..

Saturday, November 14, 2009

Yang mana satu..



hehehe.. ini la dia permasalahan aku skng.. yang mana satu.. idaman kalbu.. mari aku kongsi bersama masalah aku ngan korg.. hati ku sudah pun terpaut pada satu gadjet masakini yg jd pujaan ramai.. Nokia N86 8MP n Sony Ericsson W995.. hahaha.. yer kwn², ia adalah sbuah hanset.. aku dh start angau depa dua ni sblm raya lagi.. kemungkinan hujung tahun ni antara dua ni menjadi milik aku..

namun kedua² nya amat la aku dambakan.. tp masalah cuma satu antara dua perlu aku pilih.. mana leh dua² aku sebat.. kopak la aku.. masing² punya daya penarik dan daya godaan yg amat tersendiri.. risik merisik telah aku buat.. wang hantaran nya pun hampir cukup simpanan nya.. cuma tunggu masa jer untuk disunting.. hihihi.. Ms Nokia kah atau Cik Sony E yg jd pilihan ku..






Friday, November 6, 2009

Nur Kasih by Yasin


Lewat ini ku rasakan
Kasih kian ku dambakan
Resah hati yang ku pendam
Pada takdir dan harapan

Detik waktu dan suratan
Siapa tahu ketentuan
Ku mencari cahayanya
Dalam bayang kegelapan

Nur kasih..
Nur kasih..

Nasib hidup dan pilihan
Lain untuk setiap insan
Mengharapkan perjalanan
Dalam maya kesamaran

Nur kasih..
Nur kasih..

Aku kembali kerana masih
Mencari yang hakiki
Sinar pasti
Janji suci yang abadi

Nur kasih..
Nur kasih..
Ooh.. nur kasih
Nur kasih...

Aku kembali kerana
Masih mencari yang hakiki
Sinar pasti
Janji suci yang abadi

Nur nur ya nur kasih
Nur ya nur kasih
Nur nur kasih
Nur kasih

Monday, November 2, 2009

Magik RocketDock

salam sejahtera rakan² smua.. ok kali ni, aku nk share satu benda yg aku dh cuba n rasa best bila guna.. credit pd brader Zelo(aku amik dr blog dia) ngan perkongsian satu perisian yg menarik utk menceriakan WinXP korg di rumah.. Perisian or software aku pun kira mengidam lama gak untuk XP aku.. sbb aku ni, nk beli PC Apple x mampu.. tp dpt rasa feel n suasana dia pun jd la kan.. ok, korg tgk dulu skrin shot yg aku amik dr pc aku tu..


ok ni la seadanya desktop aku skng.. apa yg korg rasa berkenan
tu mgkn barisan icon yg cun tu kan..


inilah la perisian yg diberi namanya, RocketDock.. mmg sempoi.. klu korg gerakkan mouse korg ke arah icon ni.. reaksi dia cukup memberahikan korg terutamanya yg suka nk wannabe Apple.. hehehe.. icon ni la plak pd setting dia, korg leh letak icon yg formatnya .ico atau .png.. jd korang leh letak Icon yg high defination aku istilahkan HD.. icon yg clear n sharp gambarnya.. bukan letak icon bodo² punya k..


satu lagi menatang yg buat aku leleh semcm.. ini kira addon
pd software RocketDock ni la lebih kurang.. penyeri..



addon ni dipanggilnya, StackDocklet.. dia bila mana satu icon tu, korang leh jdkan shortcut pd satu folder lain dlm hardisk korg.. contoh, yg mcm file winamp tu, sbenarnya aku aku letak shortcut Files Music aku kat situ.. jd aku x yah pegi My Computer n pegi partition dia utk mengagau file Music.. ngan satu klik, file yg terdpt dlm file induk Music akan tersenarai depan korg ngan gaya yg cukup cool..

jd bagaimana mahukan ini.. korg klik sini - Download RocketDock

ini adalah file extract guna winrar.. jd korg kena extract n di dlm folder ni ada satu file install RocketDock n addon StackDocklet.. di samping tutorial yg aku copy di brader Zelo.. agak klu korg 1st try x dpt buat.. cuba lagi.. x dpt jugak.. cuba lagi.. n kalau x dpt jugak.. korg leh la bertanya ngan aku.. mana masalah yg korg x leh nk settlekan k.. slmt mencuba..