Monday, December 28, 2009

Highway Star


salam & apa kabar kwn² smua.. hope korg sihat sejahtera.. kali ni aku nk menulis satu cite mengenai satu movie yg aku baru jumpa minggu lepas.. klu ikut release date dia, thn 2007 dr Korea.. tajuk dia, Highway Star..

mengisahkan sorg lelaki punya impian mendalam utk kembangkan muzik rock yg dia minat sesangat.. apapun, segala nya berubah bila dia berjumpa ngan sorg pencungkil bakat nyanyian.. pas tu pulak, disuruhnya bawa genre
Trot (korg penah dgr ke irama ni?..).. udah la x minat dipaksanya pulak.. dan lagi, ada plak dia bertopeng mcm pengusti WWE, Mysterio.. hahaha..

dlm itu, mcm² la adegan yg buat aku rasa terhibur bila layan filem Korea ni.. lagu tema dia,
Goodbye Bridge pun best.. aku suka.. filem ni pun aliran dia komedi romantik.. mmg layan.. jd pada korg yg belum tgk.. try la tgk.. mana tau korg terhibur kan.. bait² lirik lagu dia menyentuh perasaan..

"satu-satunya fikiran saya pada ketika itu..
ialah saya tidak dapat menyeberangi jambatan ini..
dengan langkah yang berat, saya menyeberanginya..

saya asyik berpaling kepala..
untuk tengok kamu yang berada di sana..
tapi seperti si bodoh, saya tidak dapat hentikan kamu..

di hujung...
di jambatan ini, kita saling memanggil nama..
tapi jarak antara kita, terlalu jauh..
untuk mendengar percintaan kita..

baik kita hancurkannya..
jadi kita tidak akan bertemu lagi..
ia menyakitkan hati, semasa memikirkannya
percintaan kita yang sia-sia.."





Wednesday, December 16, 2009

Bercinta - Berguna - Bertangkap??..

hahaha.. tgk tajuk pelik bebenor teman tgk.. pagi² aku ushar paper kosmo.. ada cite pelik hal² binatang kat dunia.. kita mulakan yg 1st


Monyet jatuh Cinta pada Ayam..


wah wah wah.. ni baru dikatakan cinta itu buta.. ayam betina skng leh bujet jual mahal dh pd ayam jantan yg berlagak sombong tu.. knapa?.. sbb pesaing² ayam betina skng x mengira darjat atau keturunan dh.. hahaha..

al kisah nya kat Lumajang (mgkn kat area indonesia kot), cinta pelik tp benar ini bermula ngan sorg penduduk bernama Ali Murtadi mula membela sekor monyet liar.. memula liar.. elok cukup sbulan, jinak la ia, hahaha.. kejinakan nya terselah ngan bakat terpendam mampu menghasilkan tarian gelek(wah wah wah.. ni mesti kerap nonton vcd Inul)..


bila monyet ni mengoyangkan diri nya ke kiri dan ke kanan.. ada la mata yg memandang.. bukan si gadis.. tetapi.. jeng jeng jeng.. si ayam betina.. muahahaha.. stiap kali monyet ni memperagakan tarian gelek nya.. ayam ini akan dtg menyaksikan buah hati nya berdansa(ayam ni bila nk join nari skali?.. leh la apply sehati bedansa kat Malaysia).. adegan kemesraan monyet dan ayam ini menjadi tontonan ramai penduduk ngan aksi pelukan erat dan ciuman mesra.. wah.. indah nya dunia.. sama² kita doakan kebahgiaan ini..



Sotong dengan tempurung nya..


haa ni pun kisah kat indonesia lagi.. cite ni dikesan kat belah Sulawesi nun.. para Saintis berjaya mengesan tabiat luar norma seekor sotong pabila mengunakan Tempurung Kelapa(
bukan kepala yer..) utk dijadikan tempat berlindung.. mgkn melihatkan rakannya, umang² bertukar² cengkerang utk kelihatan fancy dan bergaya.. Sotong yg x pernah dlm keturunan dia guna mende alah lain utk berlindung, terjumpa tempurung di dasar perairan lautan lalu dijadikan tempat berlindung..




Bertangkap Udang Karang Gergasi..

sorg rakyat Britain Simon Sharp(
yg pasti bukan sepupu sepapat Simon Cowell) yg juga nelayan dengan hanya mengunakan pukat, berjaya memerangkap seekor udang karang yg bersaiz agak luar biasa di kwsn perairan Devon.. Sharp dengan mengunakan kamera telepon bimbitnya merakamkan aksi kenangan manis bersama isteri tercinta dan jua undang karang tu..

menurut si penangkap, dia lepaskan semula udang tu ke laut kerana khuatir udang tu x mampu hidup lama di darat.. jd dia lepaskan je.. dia menambah, udang ni pun klu dimasak style apa pun.. isi dia tetap liat kerana dah berusia.. dengan bahasa lebih sedap, udang veteran..


Mr. Udang.. smile....

pakar ada mengeluarkan pendapat udang karang ni, mampu memotong tangan manusia dgn sepasang penyepitnya aja yg bersaiz panjangnya 35 sentimeter dan 15 sentimeter lebar.. huhu.. dasyat giler.. mgkn udang tu x potong tangan Sharp dan isteri selepas minta izin ngan udang ni hanya utk bergambar pas tu lepaskan dia smula.. udang(umur mgkn dlm 100thn) tu pun kata ok aku x potong tangan korang.. hahaha..

untuk rekod, Udang karang paling besar pernah direkodkan memiliki berat hampir 20 kilogram dan panjang 1.06 meter. Ia ditangkap di perairan Kanada pada 1977..

Wednesday, December 2, 2009

Raya Korban

Assalamualaikum kwn² smua.. hope korg kat luar sana sihat² sejahtera bersama dgn yg tersayang.. sory la entry kali ni lewat skit.. tp utk kongsi cite ngan korg la.. bebaru ni aku berkesempatan mengikuti ibadah korban ngan menumbangkan seekor lembu.. lama gak aku x ikut tumbangkan lembu ni.. seingat aku, waktu sekolah menengah dulu la.. tu pun x ingat time bila..

korban kali ni dibuat oleh keluarga aku sendiri.. plus masuk gak bhgn oleh abg pupu aku buat untuk anak² dia yg kecik cute tu.. seawal pagi khamis aku bertolak dr kL ke kg aku di ipoh, alhamdulillah.. pagi dlm perjalanan tu aku dok takut hujan je, sbb musim hujan kan tp sepanjang jln.. skit hujan pun x turun.. aku bawa moto laju pun x, slow pun x.. klu jumpa LC, aku cucuk angin gak blakang dia.. hehe.. tp mana thn minyak wei.. x main lama ngan LC..

pastu mlm skit lepas tunggu adik aku yg keje shif siang balik.. terus kami berarak plak ke kg ayah aku kat Sg. Setar, Nibong Tebal.. huu.. kete mlm tu leh kata byk gak la.. nk speed kdg² je boleh.. sesampai je kat kg.. huu.. satu khemah dh naik kat laman rmh n kete saudara dh siap parking baik punya utk nampak teratur.. maklum la, masing blk ngan kete..

ok kite terus pd korban, ptg jumaat tu.. kami smua adik beradik ayah, sepupu sepapat smua pegi tempat nk sembelih lembu.. ku pikirkan nk sembelih kat kg.. rupa senang pegi buat kt tempat dia je.. sbb pikir byk kemudahan.. ptg pas asar, tunggu tukang sembelih.. pakat² la amik posisi nk tumbangkan lembu.. aku tolong niatkan mak dan adik pompuan aku yg x dpt dtg.. keje nk buat benda ni x leh kesian.. niat mesti utk korban.. kang lembu tu x kenal kita kat akhirat plak.. hihi..

ok, jom layan gmbr je..

Tempat lembu² berkampung..


"Wuuii.. apa tgk²?.. nk kena sondoi habaq mai.."





nk habaq mai la.. brader ni mmg cekap la..
dia sorg je leh lapah mcm ni tabik spring la yob..




ayah ngan adik aku tolong.. tolong tgk jer.. hihi..







Monday, November 23, 2009

apa?.. iyer ker?..


Apa.. abg juju pun berlakon sama?.. impossible.. ate bile kome jd perlakon yob.. udah dgn teman pun nk berahsia.. kecik hati teman tahu.. hahaha..

Saturday, November 14, 2009

Yang mana satu..



hehehe.. ini la dia permasalahan aku skng.. yang mana satu.. idaman kalbu.. mari aku kongsi bersama masalah aku ngan korg.. hati ku sudah pun terpaut pada satu gadjet masakini yg jd pujaan ramai.. Nokia N86 8MP n Sony Ericsson W995.. hahaha.. yer kwn², ia adalah sbuah hanset.. aku dh start angau depa dua ni sblm raya lagi.. kemungkinan hujung tahun ni antara dua ni menjadi milik aku..

namun kedua² nya amat la aku dambakan.. tp masalah cuma satu antara dua perlu aku pilih.. mana leh dua² aku sebat.. kopak la aku.. masing² punya daya penarik dan daya godaan yg amat tersendiri.. risik merisik telah aku buat.. wang hantaran nya pun hampir cukup simpanan nya.. cuma tunggu masa jer untuk disunting.. hihihi.. Ms Nokia kah atau Cik Sony E yg jd pilihan ku..






Friday, November 6, 2009

Nur Kasih by Yasin


Lewat ini ku rasakan
Kasih kian ku dambakan
Resah hati yang ku pendam
Pada takdir dan harapan

Detik waktu dan suratan
Siapa tahu ketentuan
Ku mencari cahayanya
Dalam bayang kegelapan

Nur kasih..
Nur kasih..

Nasib hidup dan pilihan
Lain untuk setiap insan
Mengharapkan perjalanan
Dalam maya kesamaran

Nur kasih..
Nur kasih..

Aku kembali kerana masih
Mencari yang hakiki
Sinar pasti
Janji suci yang abadi

Nur kasih..
Nur kasih..
Ooh.. nur kasih
Nur kasih...

Aku kembali kerana
Masih mencari yang hakiki
Sinar pasti
Janji suci yang abadi

Nur nur ya nur kasih
Nur ya nur kasih
Nur nur kasih
Nur kasih

Monday, November 2, 2009

Magik RocketDock

salam sejahtera rakan² smua.. ok kali ni, aku nk share satu benda yg aku dh cuba n rasa best bila guna.. credit pd brader Zelo(aku amik dr blog dia) ngan perkongsian satu perisian yg menarik utk menceriakan WinXP korg di rumah.. Perisian or software aku pun kira mengidam lama gak untuk XP aku.. sbb aku ni, nk beli PC Apple x mampu.. tp dpt rasa feel n suasana dia pun jd la kan.. ok, korg tgk dulu skrin shot yg aku amik dr pc aku tu..


ok ni la seadanya desktop aku skng.. apa yg korg rasa berkenan
tu mgkn barisan icon yg cun tu kan..


inilah la perisian yg diberi namanya, RocketDock.. mmg sempoi.. klu korg gerakkan mouse korg ke arah icon ni.. reaksi dia cukup memberahikan korg terutamanya yg suka nk wannabe Apple.. hehehe.. icon ni la plak pd setting dia, korg leh letak icon yg formatnya .ico atau .png.. jd korang leh letak Icon yg high defination aku istilahkan HD.. icon yg clear n sharp gambarnya.. bukan letak icon bodo² punya k..


satu lagi menatang yg buat aku leleh semcm.. ini kira addon
pd software RocketDock ni la lebih kurang.. penyeri..



addon ni dipanggilnya, StackDocklet.. dia bila mana satu icon tu, korang leh jdkan shortcut pd satu folder lain dlm hardisk korg.. contoh, yg mcm file winamp tu, sbenarnya aku aku letak shortcut Files Music aku kat situ.. jd aku x yah pegi My Computer n pegi partition dia utk mengagau file Music.. ngan satu klik, file yg terdpt dlm file induk Music akan tersenarai depan korg ngan gaya yg cukup cool..

jd bagaimana mahukan ini.. korg klik sini - Download RocketDock

ini adalah file extract guna winrar.. jd korg kena extract n di dlm folder ni ada satu file install RocketDock n addon StackDocklet.. di samping tutorial yg aku copy di brader Zelo.. agak klu korg 1st try x dpt buat.. cuba lagi.. x dpt jugak.. cuba lagi.. n kalau x dpt jugak.. korg leh la bertanya ngan aku.. mana masalah yg korg x leh nk settlekan k.. slmt mencuba..

Friday, October 30, 2009

Azean Irdawaty - Bawalah daku bersamamu


Bawalah daku bersama mu
Ke alam baru yang indah
Usah kau biar hati ini
Meratap berduka kesepian

Berikan daku pengharapan
Membina cinta yang suci
Padamu jua ku curahkan
Kasih sayangku yang abadi

Ku ingin di sisimu
Di belai tiap waktu
Tanpamu ku sepi
Merindu menanti
Ku mengharapkan dikau kembali

Kenanglah daku di hatimu
Seindah waktu bertemu
Bawalah daku bersama mu
Menempuh jalan yang bahgia..

Tuesday, October 27, 2009

Benarkah??....


Hahaha.. bilamana Hang Tuah telah kegagalan dlm Peperiksaan SPM nya.. ikuti kisah selanjutnya.. hahaha..

Sunday, October 25, 2009

MuSE - Uprising


Paranoia is in bloom,
The PR transmissions will resume,
They'll try to push drugs that keep us all dumbed down,
And hope that we will never see the truth around
(So come on)
Another promise, another scene,
Another packaged lie to keep us trapped in greed,
And all the green belts wrapped around our minds,
And endless red tape to keep the truth confined
(So come on)

They will not force us,
They will stop degrading us,
They will not control us,
We will be victorious
(So come on)

Interchanging mind control,
Come let the revolution take it's toll,
If you could flick a switch and open your third eye,
You'd see that
We should never be afraid to die
(So come on)

Rise up and take the power back,
It's time the fat cats had a heart attack,
You know that their time's coming to an end,
We have to unify and watch our flag ascend

They will not force us,
They will stop degrading us,
They will not control us,
We will be victorious

Monday, October 19, 2009

Jasa Bonda..


Kau dibuai mimpi, dia berjaga
Kau bersenang dia bekerja
Untuk mu tiada terbatas
Memberi tidak minta dibalas
Ingin dibinanya untuk mu
Kehidupan yang sempurna
Punya kekuatan jiwa
Punyai maruah


Leterannya dari rasa luhur
Menegur sebelum terlanjur
Itulah yang diwarisi
Pesan ibu terpahat di hati
Beringat-ingatlah berpesan-pesan
Untuk kebaikan
Marah bukan kebencian
Tapi tanda sayang


Engkau semakin dewasa
Berjiwa merdeka
Sedang dia semakin tua
Membilang usia
Di saat kau berjaya
Dia tiada berdaya
Semoga kau tak lupa
Jasa bonda...

Tuesday, September 15, 2009

Salam Aidilfitri


Assalammualaikum.. dlm beberapa hari lagi nk beraya kita semua ni.. pertama-tama, izinkan aku mohon ampun maaf pd korg kat luar sana.. andai diri ini penah membuat korg terasa tanpa sedar atau sengaja.. penah buat silap dan terlanjur perbuatan + kata.. sepuluh jari aku susun memohon maaf.. huu.. syahdu la plak hehehe..

pada yg akan pulang ke kampung, melalui sendirian berhad terutama-tama nya.. berhati-hati la di jalan raya..ikut hati mati, ingat² la org tersayang(
ni aku tuju pd diri aku jugak, hehe..).. take care la diri korg masing².. sendiri mau ingat ya..

Selamat Hari Raya, Maaf Zahir & Batin...






Sunday, September 13, 2009

Goong


apa rasanya bg org pompuan, tetiba ditakdirkan dirinya menjadi sebahagian dr kerabat di raja.. haa.. kali ni, drama korea yg aku nk ketengahkan pd korg, Goong.. sbuah drama cinta darah muda antara org kebanyakan dan kerabat di raja yg menghadapi arus tradisi, politik dan muslihat. diceritakan ketika itu, Korea adalah sebuah negara raja berpelembagaan(mcm Malaysia jer) dan institusi keluarga di raja ditempatkan di kawasan dipanggil, Goong..


Drama ni dimulakan Raja memerintah ketika tu dikatakan gering mengidap penyakit yg mampu menganggu pemerintahan.. keluaraga di raja melalui pemaisurinya berpendapat, putera ketika itu perlu melangsungkan perkahwinan demi menyambung tradisi pemerintahan di raja.. Populariti pd pemerintahan ketika itu yg menunjukkan penurunan dr sokongan rakyat jua adalah satu penyebab perkahwinan itu perlu disegerakan..



Putera aka Tengku Mahkota ketika tu, Lee Shin (Joo Ji Hoon) dipaksa rela utk berkahwin ngan pilihan mendiang Maharaja ketika itu, iaitu cucu pada rakannya yg penah berjasa menyelamatkan Maharaja dr maut.. Putera ketika itu sudah pun mempunyai calon sendiri dr golongan VIP juga dr memilih calon dr org kebanyakan..


Siapakah org kebanyakan yg dimaksudkan?.. seorg remaja perempuan yg sedang bersekolah menengah tinggi, Chae-kyung (Yoon Eun Hye).. seorg yg realistik, keras kepala, dan mempunyai rakan² yg selalu bersamanya ketika keadaan sukar.. tidak di sangka, mereka berdua berada dlm satu sekolah yg sama ketika itu..


jd apa kesudahan nya?.. tgk la sendiri beb.. hehehe.. bg aku cerita ni starting dia x menghampakan.. tp masuk pertengahan episod dlm drama ni.. aku x suka jalan cite dia.. tp still ikut sampai la penyudah dia diketahui.. hehe..




Saturday, September 12, 2009

Berita bergambar

haa.. arini gumbira skit hati.. 1st, moto aku dpt baju raya baru nya.. 2nd, berbuka ngan staf opis lama kat hotel.. gila kentang... alhamdullillah dgn segala limpah kurnia rezeki pada bulan ni.. syukur sgt²..



Wednesday, September 9, 2009

Berita gumbira utk 860,000 k'tangan kump. sokongan

masa aku dpt surat pelantikan jwtn dlm k'jaan dulu.. dia tulis aku ni dlm golongan kump. sokongan.. yaa.. Kira-kira 860,000 penjawat awam kump. sokongan akan menerima bayaran khas kewangan yang akan dibuat sebanyak dua kali iaitu RM250 dibayar sebelum Aidilfitri manakala bakinya pada Disember.

Dalam satu kenyataan, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, mengumumkan pemberian khas itu yang dibuat selepas mengambil kira kebajikan penjawat awam dalam kumpulan itu terutama bagi meringankan beban kos persediaan musim perayaan dan persekolahan akhir tahun ini.

Implikasi kewangan kepada kerajaan bagi bayaran itu adalah sebanyak RM430 juta.

CUEPACS melalui Presiden nya, mengucapkan terima kasih pd kerajaan namun nada kecewa tetap ada kerana berkeyakinan bahawa bonus utk smua kakitangan kerajaan utk satu bulan gaji pd awalnya.. Beliau berharap, kerajaan akan menggantikannya dengan bonus yang lebih tinggi tahun depan.

Tuesday, September 8, 2009

Kotak Band - Masih Cinta

salam pd di luar sana.. berjumpa kita dgn izinNya.. alhamdullillah, dh masuk ramadhan ke 19 tuk mlm ni.. apa kabar korg smua.. maaf ku hulurkan andai terasa lama aku x menulis kali ni.. hehehe.. alasan mcm biasa, kemalasan.. sungguhpun tu adalah alasan paling utama.. tp ketandusan idea n mood berkarya kureng pun adalah penyumbang utama..

wokeh, kali ni aku nk highlight kan satu lagu dr seberang yg best gak la bg aku.. band yg dianggota oleh 2 gadis dan 2 teruna mengelarkan diri mereka sbg KOTAK(alahai nama..).. vokalis dia pulak yg ditaruhkan ialah si gadis.. yeah, korg search la kat uncle google perihal band dr Indonesia klu nk tau lebih lanjut yer.. wokeh, layan la lagu dr mereka bertajuk 'masih cinta'..




Tik tik tik.. waktu berdetik
Tak mungkin bisa ku hentikan
Mau mu jadi mau ku
Pahit pun itu ku tersenyum

Kamu.. tak tahu, rasanya.. hati ku
Saat berhadapan kamu..

Tik tik tik.. air mata ku
Biar terjatuh dalam hati
Mau ku tak penting lagi
Biar ku buat bahagia mu

Kamu.. tak tahu, rasanya.. hati ku
Saat berhadapan kamu..

Kamu.. tak bisa, bayangkan rasanya
Jadi diri ku yang masih cinta

Kamu.. tak tahu, hancurnya.. hati ku
Saat berhadapan kamu..

Kamu.. tak bisa, bayangkan.. rasanya
Jadi diri ku yang masih cinta..

Wednesday, August 26, 2009

Bola Sepak + Puasa di Bulan Ramadhan

haa.. tgk tajuk je udah rasa mcm berkerut di dahi.. ni haa.. aku nk citekan sdikit fenomena pd para plyr bola sepak yg beragama Islam.. berapa ramai player-player(yg berpusat kat eropah) Islam yg korg kenal?.. yg kita tau pasukan kebangsaan kita jer.. sungguh pun di bulan puasa ni, tuntutan kerja sebagai pemain profesional memaksa diorg terus mengerah keringat wlupun di bulan mulia.. pakar kesihatan pasukan masing-masing mesti dok pening apakah ramuan yg sepatutnya diamalkan pemain ni utk terus kekal cergas dlm latihan mahupun swaktu beraksi dlm perlawanan sebenar.. apapun, ni bukan halangan sbenarnya utk kita langkaui ibadah puasa.. puasa tetap puasa.. jgn la jd mcm datuk sorg tu.. kenal Shah Rukh Khan.. udah ngaku terang-terang dia ada beberapa hari x puasa sbb shooting filem.. alasan dia, kena amik ubatan sbb penyakit yg dihadapi.. ok la, sendiri tanggung la kan..


Franck Ribery - Bayern Munich


Hamit Altintop - Bayern Munich


Samir Nasri - Arsenal


Karim Benzema - Real Madrid


Frederic Kanoute - Sevilla


Nicolas Anelka - Chelsea


Robin van Persie - Arsenal


Hatem Ben Arfa - Olympique Lyon


Mahamadou Diarra - Real Madrid


lain-lain player yg beragama islam : Khalid Boulahrouz - Stuggart, Nihat Kahveci - Besiktas, Hasan Salihamidzic - Juventus, Salomon Kalou - Chelsea, Emmanuel Eboue - Arsenal, dan adik beradik Toure - Yaya dengan Kolo - Barcelona / Manchester City

Tuesday, August 25, 2009

T A K E N



seorg pesara government bhgn perisikan (spy) bernama Bryan mempunyai sorg anak perempuan yg dia amat sayangi.. woo.. ayat.. hehehe.. wokeh, geng kat luar sana.. jika anda mencari satu filem yg korg rasa nk penuhi rasa keboringan korg.. aku suggest filem ni, TAKEN.. filem ni mengisahkan Bryan yg on call mendapat tahu anak dia sendiri kena culik smasa bercuti ke kota Paris.. apa tindakan dia selepas tu?.. adakah dia dpt selamatkan anak kesayangan dia tu?.. yg tu smua hang pa kat luar sana kena tgk sendiri.. cite ni best bg aku..




terus terang aku ckp.. cite ni lama dh aku peram.. x de masa nk tgk.. arini, kebetulan aku rasa nk tgk masa tunggu waktu berbuka ngan terus lajak sampai lepas berbuka.. ingatkan cite dia x best mana, rupanya layan gak.. klu kita tgk tonggak utama pelakon ni, Liam Neeson.. leh kata ramai yg kenal terutama peminat² filem aksi mcm The Dark Knight ataupun Star Wars Episode I.. Liam berlakon dlm cite ni bg aku amat class.. korg bygkan watak Jason Bourne dlm filem trilogi Bourne dengan James Bond dlm rangkaian filem James Bond yg ada.. cuma asingnya.. dia dh bersara dr perisikan n ada anak pompuan, hehehe..




moral dlm cite ni amat jelas.. terutama pd anak² gadis yg gedik kat luar sana.. yg tau suka berseronok jer.. haih.. bila tgk gmbr artis yg baru nk nama nk jd artis.. aku cukup risau la.. tu belom top lagi, pakaian.. aduyai.. udah x cukup kain.. dlm cite ni, anak Bryan ni udah la gedik pulak tu menipu ayah dia pegi Paris konon urusan bercuti sambil belajar.. pdhal dia nk berfoya-foya kat sana.. konon it's summers dad.. nasib la ayah ni ni bekas rangkaian perisikan US (staff).. tau la dia apa nk buat pas tu.. huu.. masa tu, dgn semangat kebapaan yg ada pd dia la.. aku jd semangat terus nk tgk filem ni.. bygkan suatu hari nant anak kita kena colek.. apa korg nk buat??...




Tuesday, August 18, 2009

::Selamat Menjalani Ibadah Puasa::

Assalamualaikum.. ya bulan baik makin menghampiri kita.. masa ni la kita nak amik peluang melipat kali ganda kan amalan kita.. smua dah ready?.. set.. semangat ni nk sambut bulan Puasa.. rindu la.. hehehe.. ok geng di luar sana.. selamat berpuasa di bulan Ramadhan ni yer.. jgn nakal² k.. hahaha..






Thursday, August 13, 2009

Dicintai? Mencintai?.. ntah la...


ok ada terbaca satu aritikel menarik pd sesapa yg sedang bercinta.. credit pada adik nurul yg kasi link artikel ni.. bila baca one by one, kena batang hidung aku sendiri bila symptom² ni pernah hadir tika menyintai seseorg(dahulu..).. apapun, pernah ke org yg kita suka tu sedar akan symptom² kita hadapi yg berpunca dr diri dia??.. especially, kaum hawa.. klu korg nk tau diri korg sdg dicintai ke atau tak oleh sang teruna.. nk tau si dia tgh angau kat korg ke tak.. check it out..



  1. Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya..
  2. Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak perduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya..
  3. Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu seadanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah..
  4. Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu..
  5. Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti 'selamat pagi', 'selamat berhujung minggu', 'selamat tidur', 'take care', dan lain-lain lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itu lah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang berbeza, bukan "aku CINTA padamu", tapi berselindung ayat selain kata cinta itu..
  6. Jika kamu menyambut hari lahir dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS..
  7. Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya..
  8. Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya. kerana dia menyematkan kata-kata kamu di hatinya..
  9. Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apa kgemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya da berjaya..
  10. Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu..
  11. Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan menanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS 'good luck' untuk memberi semangat kepada kamu..
  12. Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa..
  13. Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya..
  14. Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada di dekat kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu..
  15. Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar 'jauh dimata, jauh dihati?'..
  16. Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih..
  17. Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu..
  18. Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi..
  19. Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan mengajarimu dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!. bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar mana permintaan mu..
  20. Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya..
  21. Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya..
  22. Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain. Dia sentiasa menunggu kamu..
  23. Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kau pinta dia berlalu, dia pergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta..
haa.. ok apa korg rasa skng.. tepuk dada tanya la hati k.. jika ada alami dan kebanyakannya ada dr list kat atas tu berlaku pd korg dan si dia.. si dia minat kat korg la tu..