Monday, October 31, 2011

Ust. Azhar Idrus & Zizan_RL

youtube + Ust. Azhar Idrus.. mmg sinonim.. dulu aku memang tak kenal sapa dia.. tapi orang tua kata.. tak kenal maka tak cinta.. aku kenal ustaz ni dari youtube la.. banyak dah ceramah dari youtube aku tontoni.. segala pengajaran, ajaran, sindiran dan pesanan dia.. aku amik bulat2 sebab dia berilmu dan penyampaiannya amat pekerti dan jujur..

bebaru ni aku tertonton, satu clip dia sewaktu ceramah dia di tempat bergelar - UIA.. amat menarik penyampaiannya.. santai tapi berilmu.. pendekatan macam ni amat mudah aku telan kerana ia tidak begitu ilmiah namun pengajarannya dapat kita tangkap mudah dari situ.. mari kita saksikan sedutannya..

Coming Soon:USA F1_GrandPrix


ikut wikipedia.. last F1 kat bumi USA masa tu ialah pada tahun 2007.. kat litar Indianapolis Curcuit.. pada waktu tu, mereka adalah host utk pusingan ke-7 kalender F1.. dimenangi oleh Hamilton dr McLaren Mecedes, ke-2 ex-rakan dia - Alonso.. ke-3 Massa bersama Ferrari.. untuk fakta, pada waktu tu Sebastian Vettel mewakili BMW Sauber Petronas ketika tu adalah pemandu muda berusia 19 tahun dan pengumpul mata peribadi paling termuda F1 untuk rekod (tangga ke-8 > 1 mata)..


lama dh F1 x de kunjung ke US.. dan dijangkan tahun 2012 akan kembali dengan litar baru dibina di kawasan Austin, Texas.. untuk itu depa dh buat video promosi dgn kerjasama Red Bull Racing.. depa guna sebijik keter F1 RB Racing yg betul, dipandu bekas pemandunya - David Coulthard.. bayangkankan keter F1 tu dilenjan Coulthard kat jalan tanah merah.. perrghhh amat menarik dan sempoi.. lagak bagai seekor Bull yg terlepas dari kandangnya dan menuju ke satu tempat yg dia sendiri mahukan.. impress...


Friday, October 28, 2011

Audi_R8 1000HP

kenalkan, kereta Audi R8.. asal dari kilang - 758HP.. lepas jer masuk bengkel dan ditalaan oleh Heffnerr Performance.. R8 V10 ni paling lebih kurang HP mencapai 1000.. bengis dan ganas.. haha.. Twin Turbo-nya telah di customed oleh Heffnerr dan sedia ada beraksi di jalanraya.. aku tak kata keter ni paling laju, tapi bilamana aku melihat set enjin di belakang keter ni tersembur, i'm impress...



Ken Block World Tour-Los_Angeles?

World Tour Gymkhana baru2 ni kat Los Angeles, Ken Block beraksi bersama dengan 2 penunggang motocross - mempamerkan aksi stunt yg menarik.. GoPro selaku kamera rasmi merakamkan setiap sudut, aksi mereka ngan menarik skali.. check it out!..


M:I-Ghost_protocol




yeaahhh.. filem favoret aku udah mari.. dan semestinya, Tom Cruise my favoret too.. hehe..

kali ni francais Mission Impossible kembali ngan jalan cerita yg teruja dan penuh aksi.. walaupun dah lali ngan US & Russia punya isu.. dari citer pasal kuasa Nuklear, perlumbaan ke bulan, dengan perang dingin nya.. tapi citer ni tak lapuk dan masih relevan lagi utk digarap dalam filem.. even, Transformers : Dark of the moon pun ada elemen ni..

Ghost Protocol.. perrgghhh dengar tajuk jer dah gempak bagi aku.. last aku dengar perkataan ni masa dulu, masa zaman bujang main game PC - Splinter Cell..


dan aku nampak, gajet apple - Iphone 4 beraksi di situ.. huu.. cool : )

BMW i8 Concept, Burj Khalifa, Kremlin boomed, Iphone 4 : )

layan trailer teaser dari Youtube dan Yahoo.. exclusively..



Thursday, October 27, 2011

Budak_zombie pakai mekap


kenal mamat zombie ni.. aku malas nk google nama dia.. haha.. dia peminat tegar tatoo.. keseluruhan badan dia dipenuhi tatoo yg kemas, sistematik dan horror.. amat ngeri tengok tatoo dia.. bebaru ni, satu syarikat kosmestik mengupah dia untuk siri iklan komersil depa.. apa mereka buat, depa mekapkan smula diri mamat ni kepada asal, seakan tiada satu pun tatoo wujud pada badan dia..

matlamatnya, dengan mengunakan produk kosmetik syarikat tu.. iaitu pembersih mekap - dapat menanggalkan mekap sedia ada sebelum ni kepada yg asal.. slalu orang pompuan memang macam tu pun.. lepas pakai mekap tebal, depa akan dok depan cermin dan cuci smula mekap tu.. jd apa yg orang pompuan buat, mamat zombie lakukan benda yang sama.. lihat dan ngerinya tatoo dia..


hakikatnya, dalam islam - bertatoo adalah haram.. jangan kita terjebak dengan benda ni.. walaupun ada sesetengah melihat seni ni cantik dan menarik.. tetapi kita jangan melihat benda ni kearah tu.. ni hanya untuk melihat apa yang menarik dalam kehidupan, bukannya mengalakkan perbuatan ni.. renungkan..






Piranha_3DD


apsal 3DD?.. hehe.. otak kuning musti cepat dpt tangkap kenapa.. ok sebelum ni kita penah tgk piranha 3D.. citer dia bg aku so so jer.. best masa babak piranha serang beramai-ramai pada kumpulan manusia yg beramai-ramai juga..

kali ni sekuel seterusnya bakal menyusul pada 2012..




conTOUR


dunia pemotoran memang best.. sukan yang antara menarik untuk tatapan nafsu mata kita.. mai tgk clip video yg menarik dr pelbagai sudut permotoran.. angle camera dia aku suka bangat.. impress me..





Ouch!..Ouch!..Ouch!


Ouch!.. oh no.. haha.. apalah akan terjadi pada payudara awekz ni.. masa dia meluncur, cuba nk mendarat cara berani dan gagal mengimbangi badan dia.. terjelopot dia ke atas jalan dengan kelajuan yg amat Ouch!.. nasib payudara awekz ni gagal untuk diketahui hingga sekarang.. Ouch!..



driftCEMBER


100 drifter dekat West Virginia masa musim sejuk pada bulan December.. hehe..impress me.. : )




Tokyo?.. Parking Lot_Drift



teman di luar sana.. rasa korang kan, aksi Tokyo Drift masa drift kat parking lot ada betul ker atau fake?.. sorang drifter German ingin melakukan sepertimana made in japan lakukan.. mengunakan Nissan 300 ZX..



depa telah mencari satu tempat parking yg seakan dalam movie yg dihasilkan.. dan kita mesti ingat dalam filem tu drift sebegitu udah ulang beberapa kali untuk mendapat shot & angle yg menarik.. tapi, Michael Scherr antara drift king (Raja hanyut) di German melakukan aksi ini dengan amat baik hingga ke puncak parking tingkat atas.. saksikan..




Tuesday, October 25, 2011

Bangunan Pencakar_Langit


Abraj Al Bait Towers


aku antara suka tengok seni bangunan tinggi.. ketika ni, smakin banyak sebenarnya bangunan tinggi, pencakar langit aka skyscraper.. apsal aku suka.. sebab memikirkan design, pembangunan projek, progress nk membinanya menjadi kenyataan.. amat menarik.. tapi hakikatnya, korang sedar tak salah satu petanda dunia akhir zaman ialah makin banyaknya bangunan tinggi dibina di muka bumi Tuhan ni.. renungkan..



Al Hamra Towers



Burj Al Arab



Chrysler Builiding



Costanera Center



Emirates Park


Etihad Towers



Burj Khalifa



Internatinal Commerce Center


Jin Mao Tower






Jumeirah Emirates Towers



Huaxi Tower



Nina Tower



Leatop Plaza


Kingkey Finance Tower






Pearl River Tower



Rose Rayhaan



Taipei 101



Tuntex Sky Tower



US Bank tower



Petronas Twin Towers