Saturday, December 20, 2008

Armada - Hilang


hilang Kertas, muncul Armada.. hehehe.. ok geng.. 1st time kali ni, aku post lirik lagu lak.. ada satu lagu nih.. tangkap jiwa aku.. lagu ni aku dpt dr Mr RJUNA kita.. lirik ni jua dr dia.. dr skill pause n play.. siap jua lirik ini dr dia.. aku dh cari keliling dunia dah lirik ni.. jugak RJUNA cari x jumpa juga dlm internet..

dr cite sahabat aku ni, Armada ni adalah Kertas Band.. band dr indonesia ni aku kenal dgn lagu 'Kekasih yg tak dianggap'.. lagu ni pun sedap n tangkap jiwa aku gak.. aku pun x tau knapa nama band ni ditukar oleh ahli anggota kumpulan nya.. mungkin x cukup power kot.. patut la bila 1st time dgr lagu 'Hilang' ni, suara dia aku kenal tp x tau dr band mana..

Armada - Hilang

Bumi ini terhenti
Tak putari Matahari
Bulan pun tak menerangi
sisi gelap hati ini

Bintang pun tak menghiasi
Gelapnya langit malam ini
Dan aku diam bersedih
Melepaskan engkau pergi

Senyum indah mu menanti
Tinggalkan luka di hati
Aku telah salah memilih
Hanya kau yang mencintai...


moto + botak..

hehehe.. aku x tau nk letak tajuk apa.. jd simple n easy, aku letak direct je.. hahaha.. ok geng kat luar sana.. smlm, aku gi servis moto aku.. agak lama aku x servis dia nih.. bila bawa mot aku sblm servis dulu, sendu je rasa bila bawa.. bak org kata masuk air daa.. mengambil pluang yg ada ngan gaji yg baru masuk ni (plus ada bonus skit, hehehe.. untung jd org gomen ni..) aku pikir nk buat la moto aku nih.. sian moto aku, dia pun nk gak dimanja n dibelai.. bawa la dia gi spa-Q utk urut badan dia.. kasi tegang balik urat² dalaman dia.. kita nk guna dia lama.. bukan sehari dua kan.. hihihi..
n hasil lepas dia kena servis.. amat memuaskan hati aku.. kira berbaloi gak la aku kuar lebih skit servis moto aku ni.. bergetah balik dia, mcm zaman anak dara dia dulu² hehehe.. byk jasa moto ni pd tuan dia.. jd, moral of the story.. korg yg ada kenderaan tu, klu ada duit lebih tu, kuar la skit kasi servis korg nyer.. kang bila moto or kete korang dah 'jam' atau dah kejang.. baru la nyesal x guna.. plak tu.. kena blanja lagi lebih dr spatutnya.. klu servis tu, x de la mahal sgt wlupun mahal la jugak.. mencegah lebih baik dr mengubatinya (aduh.. ayat mmg x leh blah..)..

ok, kita tambah skit lagi ngan cite aku dah tukar fesyen rambut aku.. hehehe.. ntah knapa bulan ni.. aku rasa mcm nk botak kan kpala aku ni.. dulu aku penah gak berambut mcm ni zaman aku sek men dulu.. sek tu mula tetapkan, pelajar lelaki dia kena style rambut 4-2-1 .. mmg pendek x ingat la..huu.. kejutan budaya la waktu tu beb.. udah rupa mcm sek budak jahat je (tp sek aku dulu pun leh tahan kes disiplin dia).. nama sek aku tu, Sek Men Keb Seri Rahmat, Johor Bahru.. hmm.. bila kenang balik, ada gak kelakar nya time tu..

sempena aku ni peminat setia MU, jd aku dedikasikan satu gambar ni pd peminat MU diluar sana, ahaks.. aku n Rooney lepas menjaringkan gol.. muka puas tu.. hahaha...

Monday, December 15, 2008

Sebuah kisah klasik untuk masa depan..

amboi tajuk.. nk top aje.. hehehe.. pada aidiladha yg lepas, aku pulang balik ipoh mcm biasa sbb nk sambut raya korban ngan family aku.. raya tahun ni, mcm biasa.. aku x feel apa2.. yer la, nama pun raya korban juga org panggil raya haji.. depa kata raya ni utk org yg nk berkorban juga pd org yg naik haji, hehehe.. aku balik naik bas.. malas rasa nk balik ngan moto.. rasa nk relak n duduk dlm bas aje.. aku balik ni pun teringin jugak nk jumpa ngan anak org yg mak aku jaga, nama dia danish.. alahai melepas la pulak x dpt jumpa si comel ni.. dia pun balik kampung jugak..


nk jd cerita, sblm shari raya haji.. aku dpt sms dr kwn aku yg mmg aku x miss.. ejoy n jamil.. depa plan nk jumpa.. kitaorg ni kira, klu cuti mcm ni.. klu ada pluang mmg berjumpa.. slalu sgt dah mcm tu.. tp x tau la lepas ni kan.. ejoy dah nk kawin thn dpn.. kot boleh ke tak dia nk kuar mcm zmn bujang skng.. apapun, aku doa dia kawin la.. sapa x nk tgk kawan dia bahgia kan.. kita pun tumpang sronok n amik berkat, hihihi..

mcm biasa kami pun jumpa hari ahad tu, sbb dh jemu asyik klu berjumpa, ipoh je tempatnya.. tp kali ni, lumut menjadi destinasi kami.. lagipun, lama bebenor aku rasa x gi sana.. ni smua idea ejoy n aku pun setuju je.. berjumpa la kami di manjung, rumah jamil aka RJUNA.. amik dia, trus kami rancang nk kemana.. apa lagi.. kitaorg pun ke pusat karaoke je..ingat nk tgk wayang, tp cite x best.. mcm nk main boling tp x de mood.. abih apa lagi, melalak la jawabnya.. lepas karok 7 lagu sorg, kami pun lepak kat lumut amik angin sana.. best la sana.. byk perubahan n kemajuan dah.. jeti lumut ke pangkor pun dah lain mcm.. sambil2 dok imbau kembali kenangan berada kat lumut sblm ni.. pada jamil n ejoy.. korang the greatest friend i ever have.. wa syg lu bro smua (wei ko gay ke?!..) hahahaha... mana ada...

P/S: gmbr² ni smua amik ngan kamera ejoy.. credit to mr ejoy sbb sudi kongsi gmbr ngan kami (ayat.. lagi mau top..) hahaha..

Thursday, December 11, 2008

lubang oh lubang..

ok geng, salam aidiladha aku ucapkan pd smua muslimin muslimat kat luar sana.. aku baru post yg Tag 7 soalan mengancam yg aku amik dr blog RJUNA.. sempena aidiladha kali ni, aku nk kongsi la skit kisah sblm hari raya korban yg baru je lepas baru baru ni..

nk jd cite, sminggu sblm aidiladha.. aku ditimpa satu masalah yg aku x sangka jd pd moto kesayangan aku.. disebabkan masalah yg aku sendiri x cari, tp menimpa pd aku..

tuh gambar lubang yg aku langgar lepas subuh masa aku nk gerak gi keje.. lahanat ni la yg buat pagi² aku luluh n kesian pd nasib moto aku.. sport-rim blakang aku kira hancur dek terkena lubang yg x diundang ni.. tayar depan aku sempat la aku elak ngan skill yg aku ada tp tayar blakang merana dek skill yg x seberapa sgt dr aku, huhuhu.. masa terkena tu, terduduk aku kat tepi jalan pagi².. rim tu retak n sopak plak tu.. mmg x leh nk pakai dah.. mana nk cari kedai moto buka time mcm tu.. huh.. berbulu je di hati ini..


pagi tu lambat la aku gi keje.. aku tepon tempat keje aku, aku lambat sampai.. depa ingat aku langgar lubang sampai eksiden.. tp x de la sampai gitu.. aku ok.. moto je kena naya.. masa tukar rim tuh, kedai tu kaw kaw charge aku.. yer la, dah kedai dia je aku nampak.. klu ikut mmg nk cari lain je, tp bedal je la rim baru yg aku pakai skng.. melayang gak la duit aku awal bulan ni..

P/S: moral of the story.. bawa moto pagi² tu.. jgn la berangan lebih sgt.. kang kejadian x diingini akan menimpa kita.. pandu cermat, jiwa slamat.. hahaha..

..::No. 7::..

hehehe.. apo kabo smua kat luar sana.. hohoho bertemu kita kali ini skali lagi ngan izin Ilahi.. lama gak aku x post kali ni.. al-maklum la.. sibuk skit.. permulaan kali ni, aku ceduk dr Blog RJUNA kwn aku, isu tag skali lagi aku ketengahkan.. kali ni, no.7 jd isu nya.. ngahahaha.. ok gak tu.. since no umah kampung aku no.7.. jd ia amat bererti juga utk aku dedikasikan no ni pd kg aku.. ngahahaha:cool:

1. 7 ciri wanita/lelaki idaman anda

a. cantek (dr mata pandangan aku)
b. manja (dgn aku aje, hihihi..)
c. easy going (flexible n sempoi..)
d. klu boleh, dia ada taste pelik² skit.. leh kongsi sama..
e. berdikari n tegas pd masa² nya..
f. mempunyai sifat keibuan..
g. sorg yg beriman n bertakwa pd Nya..

2. 7 wanita/lelaki yang pernah anda minati sepanjang hidup (huh.. susah nk jwb ni, hahaha..)

a. awek jiran sbelah umah masa aku umur 8 thn..
b. awek kelas lain masa tahun 2. (2 Biru)
c. kwn sekelas masa aku darjah 3 (3 kuning..)
d. anak jiran satu blok masa aku transfer ke Johor thn 1997, budak kelas lain jugak..
e. dulu minat gak kat Britney Spears..
f. Maya Karin
g. Song Hye Kyo [masa drama FuLL houSE, suka tol jenis mcm ni..]

3. 7 perasaan sekiranya keluar dengan seseorang yang anda minati

a. Risau
b. Blur
c. Jantung aku ntah la berapa kali berdetup detap
d. seram la plak
e. mcm x cukup darah pun ada
f. gabra
g. goyang beb.. rasa mcm ada buat salah je nanti..

4. 7 tempat istimewa yang ingin dilawati bersama pasangan anda

a. Paris
b. Tokyo
c. Pulau Redang
d. Pulau Saeporna (tol ke ejaan aku?..)
e. Bali
f. Stadium Manchester United, Old Trafford sana..
g. gi menunaikan Umrah or Haji sesama..

5. 7 barangan/sesuatu istimewa yang mungkin akan anda hadiahkan kepada pasangan anda

a. Cincin bertakhta berlian
b. bunga ikut kesukaan dia..
c. Rumah dua tingkat
d. Hanset ikut pilihan hati dia..
e. Nissan Fairlady
f. hmm....
g. huh.. aku x tau dah.. aku bukan kaya pun.. hihihi..

6. 7 tajuk lagu yang akan anda dedicate untuk pasangan anda

a. Ungu - Cinta dalam hati
b. BAU - Warkah
c. Hujan - Bila aku sudah tiada
d. AXL's - Akulah kekasih mu
e. exists - Langkah Seiringan
f. KRU - untuk mu
g. Ungu - Tercipta untuk ku

hohoho.. abis pun aku jwb.. bukan main susah aku nk pikir.. ada la satu dua jwb tu main bedal je la.. ada tu mmg aku serius memikirkan jwpan dia sbb mmg beri makna pd aku... huh, mmg trill la jwb soalan mcm ni.. nk 7 jwpan.. pd bro RJUNA, tag mu aku berjwb dah.. hehehe..