Thursday, May 28, 2009

...I'm not ok


cite yg aku nk cite ni.. aku sendiri memula sukar nk ceritakan.. bila kita nk bercerita soal hati.. kekadang kita sendiri rasa nk rahsiakan.. buat apa nk cerita kat org.. tp hari ni, aku rasa nk cite n kongsi la masalah ngan korg kat luar sana yg tersinggah lalu kat blog aku ni..


aku x tau nk cite mcmane.. tp ni smua terjadi bila pertama kali aku berjumpa ngan dia.. aku dpt rasa dia akan hadir & mengusik jiwa aku..

adakah ini cinta.. yg slama ni aku sukar nk terima.. tp tiba dia hadir, aku seakan biar ia datang.. cinta yg tidaklah sehebat mana, cinta yg x buat aku ghairah mahupun buat hati teruja.. dan kekadang rasa mcm bosan pun ada..

wlupun cinta ni agak biasa.. adakah dia tahu bahawa aku ingin merasai, mengalaminya.. dia akan buat aku berasa benci bila dia mengabaikan aku.. buat aku rasa x mahu teruskan lagi, tapi..

dia nk berkatakan sesuatu perkara lain.. andai kata.. jika terdahulu aku katakan aku suka kan dia.. aku ingin tahu, apa reaksi dia kemudiannya..

hanya dengan satu ungkapan secara lisan.. bolehkah dia memahami perasaan ini?..

bila aku tahu akan masalah dia.. aku nekad, aku x mahu membebankan dia.. biarlah aku mengundur diri.. dia terikat ngan seseorang (
tunangan org).. tp dia mahu kami terus berkawan.. sedangkan aku sedang berusaha nk lupakan dia.. aku dh cuba berkawan, sedangkan aku mahukan lebih dr itu.. aku berlakon, menipu pd diri sendiri.. dia dtg mengusik jiwa ini.. kenapa aku tak memarahi dia, kenapa aku x abaikan ajer dia.. kenapa aku teruskan smua ni jugak?..

aku x tahu nk ckp.. aku x tahu akan sebabnya.. aku x ada alasan utk smua tu..





Setan Merah : kekalahan Final Champion League


klu ditanya perasaan aku sewaktu antara final thn lalu, Chelsea ngan final thn ni bertemu Barca.. swaktu lwn Chelsea dulu aku x brapa konfiden.. aku tau kuatnya Chelsea tang mana.. lalu aku kata 50/50 la MU klu nk menang.. tp final tu MU menang ngan nasib belah depa.. dan final yg baru mlm td berakhir.. aku cukup yakin bertemu ngan lwn Barca.. rasa mcm leh menang wlupun dlm kepayahan.. sbb apa aku kata leh menang.. depa kt bhgn defend sudah kehilangan Dani Alves, Eric Abidal ngan Rafa Marquez.. tonggak utama Barca utk defend.. dan mengenangkan GK dia Valdes yg slalu tenggelam timbul buat aku rasa yakin MU leh lakukan sesuatu..


sblm sepak mula.. hati aku dh x rasa sedap bila tgk formation yg Fergie turunkan.. adakan ni satu lagi big mistaked yg akan dilakukan org tua ini?.. meletakkan Rooney di flank.. Park main temp biasa.. tp Cristiano main kat forward.. bhgn Midfield, Giggs bermual awal?.. Carrick mcm biasa.. tp Anderson?.. rasa mcm x blah jer.. sbb apa aku kata mcm ni, Anderson antara plyr yg jarang main tetiba nk main time final?.. bhgn defend MU bg ok klu ikut nama.. tp tu smua atas kertas jer la.. aksi sebenar nant akan bermula..


klu kita ingat balik semi final masa Barca bertandang kat Old Trafford, MU bermain ngan agak gagah.. Barca dibayangi MU.. setiap langkah MU, sukar dipatahkan ngan membaca permainan plyr Barca.. tp mlm final ni, MU plak yg sebaliknya.. utk 5 minit pertama perlawanan.. MU pegang game agak baik.. 1, 2 percubaan dr Ronaldo ngan Park Ji-Sung amat² perlu diambil pluang di situ tp luck x der.. pastu Barca mcm dpt wake-up call.. tetiba sedar, dan diorg mula beri reaksi.. Barca mula menguasai perlawanan dan sejak tu sampai la ke wisel penamat..


bg aku, knpa harus letak Ronaldo di bhgn forward.. sedangkan dia lebih beroperasi di bhgn flank MU.. MU x de striker?.. Tevez ngan Berbatov ada kat bhgn simpanan.. kenapa nk simpan mereka?.. seingat aku.. klu Ronaldo main forward.. tu la tanda ketika MU dan Fergie tgh terdesak.. aih, awal² lagi dh tunjuk rasa terdesak ke Fergie?.. dan paling punca dlm hal ni.. midfield MU.. x de connection ngan defend ngan attacking.. senang la midfield Barca eksploit error ngan ketandusan idea midfield MU.. ketara sangat bg aku..



kesimpulannya, best team win.. desire n hunger Barca adalah lebih dr MU mlm td.. MU main mmg dlm keadaan mood relak n x berperasaan.. smua plyr MU mlm td bg aku tgk mmg bermain ngan baik cuma aku guna istilah 'lena' ngan gah ngan mlm Final Champion League.. x mcm final bertemu Chelsea aritu.. mgkn sbb guna jersi warna putih kot, hahaha.. nama
Red Devils tp turun berwarna putih.. x de seri la katakan.. apapun, adat bertanding.. ada menang.. ada kalah.. dan game smlm adalah kekalahan MU..



gol pertama Barca, dr Eto'o.. kawalan lemah antara
midfield dan defend MU..


hohoho.. cuba tgk muka VDS.. "ahh.. kena dah aku ngan Messi ni"..


jumpa ngan bekas majikan, Pique x lupa utk menegur sapa ngan Fergie..




Yeeaahhh!!... kita juara.. Barca



Monday, May 18, 2009

Top 10 Fergie Decisions


Sir Alex Ferguson x pernah terlepas dr membuat satu keputusan yg sukar dijangkakan..- sapa yg dia nk beli, sapa dia nk jual, sapa yg dia nk simpan, sapa yg dia akan diketepikan..

menjadi perhatian ramai ngan baru mencatatkan bersama United ngan 11 kejuaraan di bawah kendalian dia.. mari kita tgk 10 keputusan sukar yg dia lakukan sepanjang dia menjadi pengurus Manchester United.


Menolak tawaran Spurs dan Arsenal


United bukan satu² nya kelab yg cuba mendapatkan khidmat dia semasa dia mencatatkan keputusan gemilang dengan memenangi Piala Antara Juara Eropah bersama kelab Scotland, Aberdeen..

Tottenham waktu tu mahu mengantikan Peter Shreeves manakala Arsenal lak dikemudi oleh Don Howe pun sama nk digantikan.. tetapi bila United calling dia, dia terus ke bandar Manchester pd November 1986 utk mengantikan pengurus yg baru dipecat, Ron Atkinson(gambar)..


Mari beli Eric Cantona


United ketika itu bergelut di tangga ke sepuluh dlm format baru liga Premier League pd November 1992.. dia membuat keputusan utk membeli pemain berbakat yg x menentu aksi nya, Eric Cantona dr Leeds United..

Cantona membalas kepercayaan yg diberikan Fergie ngan mempamerkan aksi memberangsangkan ngan membantu United bangkit dr aksi hambar liga, menang kejuaraan liga EPL buat kali pertama sejak 26thn.. 10 mata dipisahkan dr pasukan tangga kedua, Aston Villa..


Kena beli! - Roy Keane


fergie berhadapan utk membuat keputusan pd musim perpindahan 1993 - nk beli sapa utk mengantikan Bryan Robson aka Captain Marvel..

memilih Roy Keane ngan pembelian rekod ketika itu, 3.75 juta pound dr kelab Nottingham Forest.. belian berbaloi ngan muncul nya sorg lagi legend, Keano..


Percayakan pd pemain muda


sorg staf United penah kata pd Fergie, "you cant win anything with those kids!.."

hahaha.. semasa musim 1995-1996, "Oh yes we can.." itu la yg fergie kata selepas tu bila memenangi kejuaraan liga yg dibarisi skuad memiliki plyr muda berbakat seperti Gary Neville, Phil Neville, David Beckham, Nicky Butt dan Paul Scholes..

sorg lagi plyr muda yg diserap masuk, Ryan Giggs menjadi gelaran Fab Five kepada Super Six as United meninggal pasukan tangga kedua ketika tu, Newcastle ngan gap mata-14..


Lancarkan senjata super-sub pd German


ketika saat penyokong² Bayern Munich mula bersorak ngan masa sebenar telah pun tamat, cuma menghitung masa kecederaan ajer.. ketika tu mendahului 0-1 untuk menjuarai Champion League di Nou Camp, Barcelona..

memasukan pemain gantian, Teddy Sheringham dan Ole Gunnar Solksjaer.. mereka menjaringkan masing² gol pd setiap minit masa tambahan yg ada menjadikan keputusan berubah sekelip mata - 2-1.. menanglah United Piala yg didambakan setiap kelab eropah.. dan Alex become Sir Alex gelaran diberi Ratu Elizabeth..

Tangguh dr tempoh persaraan



Pretasi x menentu 2001-02 selepas Fergie mengumumkan dia nk bersara pd akhir musim..

dia berubah fikiran smula, dan musim selepas itu mereka merampas smula kejuaraan EPL ngan aksi memukau ngan ketika tu ketinggalan 8 mata di belakang Arsenal mengejar dlm tempoh 2 bulan..

Ruud van Nistelrooy!!...



pembelian ngan rekod british ketika tu, 18juta pound.. Nistelrooy dtg ke MU ngan ketika tu dibayangi ngan rekod kecederaan lama yg amat serius.. namun skit pun x mengugat keputusan Fergie beli plyr ni..

untuk rekod.. selama 5 season dia meledakkan 150 goal.. marvellous..

Beckham?!.. jual dia..



segalanya bermula ngan kehidupan selebriti melampau dan juga perkahwinan glamor nya bersama penyanyi dr kump. Spice Girls - Victoria Adams..

Fergie mmg x gemar ngan kehidupan melampau Beckham yg terlampau ekpos ngan glamor n bling bling.. dia dijual ngan harga 25juta pound kepada Real Madrid selepas kes boot kasut melayang.. hahaha..

Mencari the next 'Seven'



ghairah ngan Fergie masa tu x leh kata la.. bilamana dia beralih arah dr Ronaldinho ketika tu sasaran United yg berpaling pd Barcelona.. Cristiano Ronaldo, plyr muda yg mencuri perhatian dia.. terus United link ngan Sporting Lisbon bg mengeratkan siratulrahim antara dua² kelab.. buat friendly match kt Lisbon, terus United x tunggu lama utk sambar bakat super ni..

Alex membelanjakan 12.24juta pound utk plyr yg baru aje 18thn.. namun kini perlaburan ini berbaloi shingga Real Madrid sanggup kuarkan 80juta pound atau lebih utk beli dia skng..

Kekalkan Ronaldo



walaupun ada penyokong sejati MU dah muak ngan respon dr pemberita Spain yg kerap gembar gemburkan berita yg Real Madrid terus menerus mahukan Ronaldo.. ditambah ngan perangai Ronaldo yg muka², jap nk stay jap nk blah.. namun Fergie terus ngan matlamatnya mahukan Ronaldo kekal selama mungkin di MU..

Real hampir mendapatkan Ronaldo musim 2008 namun, hasil pujukan Fergie nyata.. Godfather MU ni berjaya menyakin Ronaldo utk kekal dibawah kendalian dia..



Sunday, May 17, 2009

Forgetting....

ok.. hhmm.. sesapa yg rasa nk tgk filem cintan yg tgh frust.. hahaha.. mai aku kenal satu cite ni.. sbenarnya aku tgk cite ni kali ke-2 dh.. masa 1st tgk dulu.. mmg x berperasaan langsung.. boring jer.. x de satisfacted..

tp bila mengenangkan aku tgh frust.. tetiba aku teringat cite ni, mula belek smula koleksi DVD yg aku ada.. mulalah aku mencari cite -
Forgetting Sarah Marshall.. hohoho.. utk pengetahuan umum.. cite ni 18sx actually.. sesapa yg nk tgk tu.. bawa² waspada yer.. pastikan anda berumur 18thn ke atas.. x sesuai utk tontonan umum.. jgn plak ajak mak ngan ayah.. adik² bawah umur tgk cite nih.. klu yg version dh cutting tuh.. ntah la aku x penah tau apa dia cut.. yg aku tgk ni unrated.. no cut and paste.. hahaha..
wlupun cite ni sx.. tp bila tgk kali ke-2 ni.. mmg feel la aku rasa.. enjoy jer tgk muvee ni.. cite ni ditayangkan pd 2008 dulu.. jd dh lama dh date released dia.. cite ni menceritakan sorg mamat bernama Peter, sorg pengubah lagu utk drama² hebat kat hollywood yg mempunyai buah hati yg disayanginya. Sarah.. ntah mcmane, awekz dia ni nk putus ngan dia.. dia frust.. yer la, awek dia tu la nyawa, pengarang jantung.. cinta dia.. alih² break off.. jln cite dia yg sempoi n lawak lucah tu yg enjoy tgk cite ni.. kita yg dh besar ni boleh la tgk lawak lucah mcm ni.. tp jgn sesekali ajak adik bawah umur tgk skali.. die.. die.. die.. I can't....




Setan Merah : Glory Glory Man United



kwn aku kata.. ''ko buat aje benda yg boleh buat ko suka''.. lately, dlm beberapa minggu ni aku di hadap ngan dugaan yg sendiri tak aku jangka.. benda tu lak buat aku frust, jiwa kacau.. nant klu aku rasa nk cite, aku cite-coming soon.. tp skng aku nk ikut pendapat kwn aku bg melupakan rasa gundah di hati aku.. buat benda yg aku suka.. yeah..


agak lama aku x post berkenaan team kesukaan aku ni, Manchester United.. baru ditabalkan juara Premier League mlm smlm.. yg ke 18th dlm kabinet trofi dan yg ke 11th dibawah kendalian Sir Alex Ferguson.. huu.. pencapaian yg menakjubkan bg Fergie, 67thn.. huh.. aku puji la Fergie atas apa yg dikecapi skng.. bg aku bukan mudah utk lakukan apa yg dikecapi skng.. bila pikir blk, huh.. x ramai yg boleh buat ngan apa yg dia lalui skng.. Tahniah Ferguson.. you da great manager that i have seen..


game penentu - one point, Red Devil bertemu The Gunners di Old Trafford.. ramai tertunggu apa result yg bakal dicatat kelak.. Rafa Benitez la org paling ternanti keputusan tu.. dan smlm, MU mencatat keputusan 0-0 namun melayakan kemenangan Premier League pd United.. melopong la Gerrard, Torres & Co. tgk rakan di United meraikan kemenangan tu.. hahaha..


permainan MU ngan Arsenal bg aku smlm x de brapa menarik sengit sgt.. mgkn MU tgh mood nk pegang trofi namun depa main x de la bodo² alang.. org kata x full trottle mcm masa semi final Champion League aritu.. MU main biasa tp diam² mencelah gak cari 1,2 gol.. Arsenal plak, cuba mengubat di hati dgn bermain seperti biasa.. Rafa mintak sgt la Gunners ni do something.. tp Wenger ngan anak buah dia x dpt buat apa.. sesekali percubaan Ronaldo melalui cubaan freekick dia jugak agak bahaya.. ngan satu lagi pluang yg aku rasa amat menarik dr Tevez, cuma decision making masa tu lambat, mgkn udah keletihan kot.. miss la kat situ..

perkara menarik lain, masa Tevez nk ditukarkan ngan Park Ji-Sung.. Tevez mcm x brapa suka jugak la but, dia profesional.. memberi tepukan pd crowd united sambil buat lambaian farewell pd Fanz MU.. huh, adakah Tevez bakal berhijrah dr United.. sama² kita nanti kan.. wisel penamat dibunyi x lama selepas tu.. maka bermula keraian kemenangan United di stadiuam keramat diorg sdiri.. kali terakhir aku rasa rai kejuaraan kat Old Trafford, masa zmn treble la kot menang ngan Spurs utk penentuan kejuaraan EPL jugak.. huu.. penuh stadium ngan pnyokong sendiri lebih best woo.. sambut pun x hingat la player MU tu smua.. Glory Glory Man United.. coming up next.. finale Champion League kat Rome nant, May 27.. bertemu ngan Mighty Barcelona yg jugak baru crown Pemenang La Liga tanpa sepak bola pun, Villareal tumpaskan pencabar utamanya, Real Madrid ngan 3-2.. Champion vs Champion.. hohoho..



Abg Do mlm tu, asyik kena bentes jugak la bila magik dia sampai..


Flecther, plyr yg dulu aku kutuk kerap sgt.. skng, bila Hargreaves injured pjg..
Fletcher antara plyr yg aku suka tgk atas padang..


tu dia rupa bila org nk buat benteng utk halang dr ia gol.. cubaan dr v. Persie..


huh.. ko blaja dari sapa ni Rooney?.. Kung-Fu Panda?..


angle menarik dr kamera man.. aku suka


kita juara!!..


yeaaahhh.. lihat la Rafa.. kami ada piala.. hahaha..














wallpaper champion dr The Sun..

wallpaper Champion dr ManUtd.com

P/S: best tol bila lepas penyampaian trofi.. ahli kluarga plyr MU pun kuar sorg demi sorg.. cucu-cucu Fergie berlari peluk atuk depa.. hahaha.. Mak Ronaldo peluk anak kesayangan dia.. Carrick dukung anak dia yg kecik tu, comel tol la.. ngan lelain pun sama raikan kemenangan tu sama².. haa.. what a feelling... amazing..