Saturday, December 20, 2008

Armada - Hilang


hilang Kertas, muncul Armada.. hehehe.. ok geng.. 1st time kali ni, aku post lirik lagu lak.. ada satu lagu nih.. tangkap jiwa aku.. lagu ni aku dpt dr Mr RJUNA kita.. lirik ni jua dr dia.. dr skill pause n play.. siap jua lirik ini dr dia.. aku dh cari keliling dunia dah lirik ni.. jugak RJUNA cari x jumpa juga dlm internet..

dr cite sahabat aku ni, Armada ni adalah Kertas Band.. band dr indonesia ni aku kenal dgn lagu 'Kekasih yg tak dianggap'.. lagu ni pun sedap n tangkap jiwa aku gak.. aku pun x tau knapa nama band ni ditukar oleh ahli anggota kumpulan nya.. mungkin x cukup power kot.. patut la bila 1st time dgr lagu 'Hilang' ni, suara dia aku kenal tp x tau dr band mana..

Armada - Hilang

Bumi ini terhenti
Tak putari Matahari
Bulan pun tak menerangi
sisi gelap hati ini

Bintang pun tak menghiasi
Gelapnya langit malam ini
Dan aku diam bersedih
Melepaskan engkau pergi

Senyum indah mu menanti
Tinggalkan luka di hati
Aku telah salah memilih
Hanya kau yang mencintai...


moto + botak..

hehehe.. aku x tau nk letak tajuk apa.. jd simple n easy, aku letak direct je.. hahaha.. ok geng kat luar sana.. smlm, aku gi servis moto aku.. agak lama aku x servis dia nih.. bila bawa mot aku sblm servis dulu, sendu je rasa bila bawa.. bak org kata masuk air daa.. mengambil pluang yg ada ngan gaji yg baru masuk ni (plus ada bonus skit, hehehe.. untung jd org gomen ni..) aku pikir nk buat la moto aku nih.. sian moto aku, dia pun nk gak dimanja n dibelai.. bawa la dia gi spa-Q utk urut badan dia.. kasi tegang balik urat² dalaman dia.. kita nk guna dia lama.. bukan sehari dua kan.. hihihi..
n hasil lepas dia kena servis.. amat memuaskan hati aku.. kira berbaloi gak la aku kuar lebih skit servis moto aku ni.. bergetah balik dia, mcm zaman anak dara dia dulu² hehehe.. byk jasa moto ni pd tuan dia.. jd, moral of the story.. korg yg ada kenderaan tu, klu ada duit lebih tu, kuar la skit kasi servis korg nyer.. kang bila moto or kete korang dah 'jam' atau dah kejang.. baru la nyesal x guna.. plak tu.. kena blanja lagi lebih dr spatutnya.. klu servis tu, x de la mahal sgt wlupun mahal la jugak.. mencegah lebih baik dr mengubatinya (aduh.. ayat mmg x leh blah..)..

ok, kita tambah skit lagi ngan cite aku dah tukar fesyen rambut aku.. hehehe.. ntah knapa bulan ni.. aku rasa mcm nk botak kan kpala aku ni.. dulu aku penah gak berambut mcm ni zaman aku sek men dulu.. sek tu mula tetapkan, pelajar lelaki dia kena style rambut 4-2-1 .. mmg pendek x ingat la..huu.. kejutan budaya la waktu tu beb.. udah rupa mcm sek budak jahat je (tp sek aku dulu pun leh tahan kes disiplin dia).. nama sek aku tu, Sek Men Keb Seri Rahmat, Johor Bahru.. hmm.. bila kenang balik, ada gak kelakar nya time tu..

sempena aku ni peminat setia MU, jd aku dedikasikan satu gambar ni pd peminat MU diluar sana, ahaks.. aku n Rooney lepas menjaringkan gol.. muka puas tu.. hahaha...

Monday, December 15, 2008

Sebuah kisah klasik untuk masa depan..

amboi tajuk.. nk top aje.. hehehe.. pada aidiladha yg lepas, aku pulang balik ipoh mcm biasa sbb nk sambut raya korban ngan family aku.. raya tahun ni, mcm biasa.. aku x feel apa2.. yer la, nama pun raya korban juga org panggil raya haji.. depa kata raya ni utk org yg nk berkorban juga pd org yg naik haji, hehehe.. aku balik naik bas.. malas rasa nk balik ngan moto.. rasa nk relak n duduk dlm bas aje.. aku balik ni pun teringin jugak nk jumpa ngan anak org yg mak aku jaga, nama dia danish.. alahai melepas la pulak x dpt jumpa si comel ni.. dia pun balik kampung jugak..


nk jd cerita, sblm shari raya haji.. aku dpt sms dr kwn aku yg mmg aku x miss.. ejoy n jamil.. depa plan nk jumpa.. kitaorg ni kira, klu cuti mcm ni.. klu ada pluang mmg berjumpa.. slalu sgt dah mcm tu.. tp x tau la lepas ni kan.. ejoy dah nk kawin thn dpn.. kot boleh ke tak dia nk kuar mcm zmn bujang skng.. apapun, aku doa dia kawin la.. sapa x nk tgk kawan dia bahgia kan.. kita pun tumpang sronok n amik berkat, hihihi..

mcm biasa kami pun jumpa hari ahad tu, sbb dh jemu asyik klu berjumpa, ipoh je tempatnya.. tp kali ni, lumut menjadi destinasi kami.. lagipun, lama bebenor aku rasa x gi sana.. ni smua idea ejoy n aku pun setuju je.. berjumpa la kami di manjung, rumah jamil aka RJUNA.. amik dia, trus kami rancang nk kemana.. apa lagi.. kitaorg pun ke pusat karaoke je..ingat nk tgk wayang, tp cite x best.. mcm nk main boling tp x de mood.. abih apa lagi, melalak la jawabnya.. lepas karok 7 lagu sorg, kami pun lepak kat lumut amik angin sana.. best la sana.. byk perubahan n kemajuan dah.. jeti lumut ke pangkor pun dah lain mcm.. sambil2 dok imbau kembali kenangan berada kat lumut sblm ni.. pada jamil n ejoy.. korang the greatest friend i ever have.. wa syg lu bro smua (wei ko gay ke?!..) hahahaha... mana ada...

P/S: gmbr² ni smua amik ngan kamera ejoy.. credit to mr ejoy sbb sudi kongsi gmbr ngan kami (ayat.. lagi mau top..) hahaha..

Thursday, December 11, 2008

lubang oh lubang..

ok geng, salam aidiladha aku ucapkan pd smua muslimin muslimat kat luar sana.. aku baru post yg Tag 7 soalan mengancam yg aku amik dr blog RJUNA.. sempena aidiladha kali ni, aku nk kongsi la skit kisah sblm hari raya korban yg baru je lepas baru baru ni..

nk jd cite, sminggu sblm aidiladha.. aku ditimpa satu masalah yg aku x sangka jd pd moto kesayangan aku.. disebabkan masalah yg aku sendiri x cari, tp menimpa pd aku..

tuh gambar lubang yg aku langgar lepas subuh masa aku nk gerak gi keje.. lahanat ni la yg buat pagi² aku luluh n kesian pd nasib moto aku.. sport-rim blakang aku kira hancur dek terkena lubang yg x diundang ni.. tayar depan aku sempat la aku elak ngan skill yg aku ada tp tayar blakang merana dek skill yg x seberapa sgt dr aku, huhuhu.. masa terkena tu, terduduk aku kat tepi jalan pagi².. rim tu retak n sopak plak tu.. mmg x leh nk pakai dah.. mana nk cari kedai moto buka time mcm tu.. huh.. berbulu je di hati ini..


pagi tu lambat la aku gi keje.. aku tepon tempat keje aku, aku lambat sampai.. depa ingat aku langgar lubang sampai eksiden.. tp x de la sampai gitu.. aku ok.. moto je kena naya.. masa tukar rim tuh, kedai tu kaw kaw charge aku.. yer la, dah kedai dia je aku nampak.. klu ikut mmg nk cari lain je, tp bedal je la rim baru yg aku pakai skng.. melayang gak la duit aku awal bulan ni..

P/S: moral of the story.. bawa moto pagi² tu.. jgn la berangan lebih sgt.. kang kejadian x diingini akan menimpa kita.. pandu cermat, jiwa slamat.. hahaha..

..::No. 7::..

hehehe.. apo kabo smua kat luar sana.. hohoho bertemu kita kali ini skali lagi ngan izin Ilahi.. lama gak aku x post kali ni.. al-maklum la.. sibuk skit.. permulaan kali ni, aku ceduk dr Blog RJUNA kwn aku, isu tag skali lagi aku ketengahkan.. kali ni, no.7 jd isu nya.. ngahahaha.. ok gak tu.. since no umah kampung aku no.7.. jd ia amat bererti juga utk aku dedikasikan no ni pd kg aku.. ngahahaha:cool:

1. 7 ciri wanita/lelaki idaman anda

a. cantek (dr mata pandangan aku)
b. manja (dgn aku aje, hihihi..)
c. easy going (flexible n sempoi..)
d. klu boleh, dia ada taste pelik² skit.. leh kongsi sama..
e. berdikari n tegas pd masa² nya..
f. mempunyai sifat keibuan..
g. sorg yg beriman n bertakwa pd Nya..

2. 7 wanita/lelaki yang pernah anda minati sepanjang hidup (huh.. susah nk jwb ni, hahaha..)

a. awek jiran sbelah umah masa aku umur 8 thn..
b. awek kelas lain masa tahun 2. (2 Biru)
c. kwn sekelas masa aku darjah 3 (3 kuning..)
d. anak jiran satu blok masa aku transfer ke Johor thn 1997, budak kelas lain jugak..
e. dulu minat gak kat Britney Spears..
f. Maya Karin
g. Song Hye Kyo [masa drama FuLL houSE, suka tol jenis mcm ni..]

3. 7 perasaan sekiranya keluar dengan seseorang yang anda minati

a. Risau
b. Blur
c. Jantung aku ntah la berapa kali berdetup detap
d. seram la plak
e. mcm x cukup darah pun ada
f. gabra
g. goyang beb.. rasa mcm ada buat salah je nanti..

4. 7 tempat istimewa yang ingin dilawati bersama pasangan anda

a. Paris
b. Tokyo
c. Pulau Redang
d. Pulau Saeporna (tol ke ejaan aku?..)
e. Bali
f. Stadium Manchester United, Old Trafford sana..
g. gi menunaikan Umrah or Haji sesama..

5. 7 barangan/sesuatu istimewa yang mungkin akan anda hadiahkan kepada pasangan anda

a. Cincin bertakhta berlian
b. bunga ikut kesukaan dia..
c. Rumah dua tingkat
d. Hanset ikut pilihan hati dia..
e. Nissan Fairlady
f. hmm....
g. huh.. aku x tau dah.. aku bukan kaya pun.. hihihi..

6. 7 tajuk lagu yang akan anda dedicate untuk pasangan anda

a. Ungu - Cinta dalam hati
b. BAU - Warkah
c. Hujan - Bila aku sudah tiada
d. AXL's - Akulah kekasih mu
e. exists - Langkah Seiringan
f. KRU - untuk mu
g. Ungu - Tercipta untuk ku

hohoho.. abis pun aku jwb.. bukan main susah aku nk pikir.. ada la satu dua jwb tu main bedal je la.. ada tu mmg aku serius memikirkan jwpan dia sbb mmg beri makna pd aku... huh, mmg trill la jwb soalan mcm ni.. nk 7 jwpan.. pd bro RJUNA, tag mu aku berjwb dah.. hehehe..

Sunday, November 23, 2008

::PURE::

ok geng.. aku nk cite skit game.. especially PC.. terlebih dulu aku nk cite game yg aku rasa nk kongsi sama ngan korg.. yg rasa best n patut korg try main.. mana tau korg pun minat.. sblm tu credit aku beri pd man3k yg sebenarnya perkenalkan game ni kat blog dia.. huu.. dont judge thing by cover.. hehehe.. tol la.. ku pikirkan mcm hampeh, rupanya game ni layan woo..

agak jarang la game PC ketengahkan game ekstrim freestyle kan, klu ada pun skateboard la yg aku penah nampak tp x main, hihihi.. game PURE ni agak layan gak la.. sbenarnya, aku kempunan nk main game yg berbentuk genre motocross yg merentas desa, lompat sana sini ngan penuh aksi.. rupa nya game ada benda ni smua, kecuali dia 4 tayar...

PURE mengetengahkan jenis moto ATV yg bertayar 4.. memula aku rasa kekok gak main game ni.. yer la, mana la aku penah terbayang moto bertayar 4 kat malaysia ni.. kecuali org puteh jer layan menatang ni.. lelama huh, naik gian gak main.. sbb track dia mmg layan.. seperti yg aku tercari cari slama ni.. track yg ekstrim, penuh ngan elemen desa n bukit² utk kita lompat sambil buat aksi yg boleh kita ternganga mulut dibuatnya.. ada 3 kategori perlawanan yg disediakan dlm game ni.. Race (berlumba), Sprint (track yg simple n need speed), Freestyle (action time.. masa utk kawabangga..)

ok geng, pd sesapa yg rasa nk alami sesuatu yg baru n happening.. game ni rasanya boleh korg main.. hmm.. kelemahan game ni, rasanya mcm man3k ckp gak.. loading.. take time la jugak.. tp grafik pd sapa yg guna GC power.. mmg korg layan ngan grafik yg mmg melecun la...

Saturday, November 22, 2008

T A G

Huh.. lama gak aku x update blog kali ni.. x tau nk tulis pe sebenarnya.. sementara ada pluang ni, aku tulis satu benda la yg skali lagi aku amik dr blog RJUNA.. bila aku baca blog dia kali ni.. ada menatang tag.. mende alah ni mmg aku x tau menahu.. dia tulis situ, dia tag aku.. apa kejadah smua ini.. ngahahaha.. berbalik pada tajuk dia.. sudi kiranya, aku menjawab soalan yg sama di sini.. tp lain olahan jawapan nya dr aku.. hihihi...

1. If your lover betrayed you, what will your reaction be?
- dada aku akan sesak, hati aku dihiris ngan sembilu.. makin kerap la aku dgr lagu putus cinta.. (ayat...)

2. If you can have a dream to come true, what would it be?
- menjadi player Manchester United... setanding ngan Legend Cantona, Giggs, Best...

3. Whose butt would you like to kick?
- sapa yek, aku pun x tau la...

4. What would you do with a billion dollars?
- hmm.. semestinya beli Manchester United.. aku la Chairman MU..

5. Will you fall in love with your bestfriend?
- hmm.. susah.. tp mungkin..

6. Which is more blessed, loving someone or being loved by someone?
- aduh, aku x tau nk jwb soalan nih.. ngahahaha...

7. How long do you intend to wait for someone you really love?
- sbenarnya dlm bab ni, aku bukan penyabar.. sure aku x tunggu.. klu suka ckp suka.. x suka x pe..

8. If the person you secretly like is already attached, what would you do?
- klu ku tahu, aku telan je rasa suka tuh.. bahgia dia, bahgia la aku..

9. What do you pray each day for your loved one?
- mak ayah aku (kesejahteraan, kesihatan, kemakmuran dan keamanan depa)..

10. What takes you down the fastest?
- aku ngak paham soalan ni, jd aku x jawab.. hihihi

11. How would you see yourself in ten years time?
- Beristeri, punyai anak.. yeahh... hdup dah senang n bahgia..

12. What do you really want at the moment of responding to this tag?
- tulis blog.. jwb soalan..

13. What kind of person do you think the person who tagged you is?
- RJUNA?.. mr. nice guy..

14. Would you rather be single and rich or married but poor?
- single + kaya or berkahwin + miskin.. hmmm.. susah nk jwb wei....

15. What’s the first thing you do when you wake up?
- yep.. buka mata la, apa lagi....

16. What’s the character must have in your partner?
- partner?.. klu awek la, mesti la cun di mata aku.. baik sifat perilakunya.. hormat mak ayah aku..

17. If you fall in love with two people simultaneously, who would you pick?
- family aku yg akan hakimi benda nih.. pengaruh besar mesti la jawapan dr mak aku..

18. Would you forgive and forget no matter how horrible a thing the someone has done?
- yep.. mgkn aku maafkan.. mgkn x.. lupakan tuh bergantung pd keadaan....

19. Do you prefer being single or having a relationship?
- mesti la nk berteman.. sapa mau hdup sesorg.. giler...

20. Would you leave your family behind just to chase your dreams?
- yep.. mcm skng aku berjauhan ngan family aku.. mengejar impian utk dijadikan kenyataan.. InsyaAllah..

haaa.. tu dia 20 soalan yg aku jwb... ok x?.. ok la kan.. kepada sesapa yg ada blog yg nk guna soalan yg sama utk korg jwb kat blog korg, secara hormat dipersilakan.. best gak jwb soalan mcm nih.. hehehe..

Monday, November 17, 2008

Video kematian..

bila membaca tulisan kwn aku bab video kematian yg isunya jd perbualan ramai.. aku rasa nk tulis skit la n tambahan dr cerita kwn aku, RJUNA. mcm dia kata la, isu mcm ni kenapa la sampai tahap kita perlu rasa bimbang?.. video tu ekstrem?.. celah mana ekstrem mai abak mai.. 18PL..? 18SG..? 18SX..? aduh.. kita nk klasifikasi dia pun x tau yg mana.. tp klu dlm periksa, klu ada A,B,C dan D.. sahih la jwpn yg 18SX tolak tepi dah.. ker ada letak jwpn tuh gak..?

kisah pengalaman mendekati rasa mati ni.. aku pun ada cerita gak.. klu RJUNA ngan kisah dia dgr tape kisah kematian dlm dorm.. aku plak masa zaman kat U, ngan geng batch semester pertama aku kat UiTM.. penah lakonkan babak ni pd satu function waktu tu.. thn 2001, pd waktu tu, kami kumpul reramai dr pelbagai fakulti.. perah otak, punya pikir apa nk buat mlm persembahan ntah apa tema dia aku pun lupa dah.. ada sorg mamat ni kata jom buat cite kematian.. kita buat depa kat luar sana insaf skit.. hihihi.. dlm hati aku, ok gak tuh.. pendekkan cerita.. watak aku, jd suara latar suara kwn si mati.. mlm persembahan tu.. ngan keranda buatan sendiri, mamat yg jd mayat berbungkus rapi, huh.. mmg menjadi la mlm tuh.. riuh satu dewan dibuatnya.. keranda diusung dr hujung dewan, diarak kat tgh2 para penonton.. huh, gamatnya suasana waktu x terkata la.. kalut gak kot jd pe pe kan.. especially kaum hawa yg x mcm hawa pun ada.. lari kuar dewan pun ada.. aku yg wlupun x lakonkan.. tp dok tepi stage pun dah seram + gementar.. masa aku baca skrip aku pun, insaf dtg.. takut pun dtg..

berbalik pd realiti skng.. isu penayangan vidoe kematian spatutnya x jd isu.. ibu bapa terutama yg Islam, patut jgn la melatah.. relak je.. klu nk bangkitkan pun, ketengahkan jer peringkat usia murid yg boleh tonton.. ok gak tuh, yer la tayang bdk darjah 1 ngan 2 apa depa tau.. depa feel ke atau depa kang terbawa bawa plak takut tuh kan.. mak ayah skng kata berminda terbuka?.. aduh.. sdgkan cikgu rotan anak pun dia campur tangan.. riuh satu Malaysia, ni kan pula hal mcm ni.. bukan tayang video cara² nk jd penganas ke, adegan seks bebas ke..

tayang benda yg menginsafkan kita smua sbg hamba pd Nya.. tu jer.. skurang2nya persedian n rasa tahu tuh ada la sblm kita dijemput oleh Nya.. ni x.. ada ke kata ekstrem.. aduh apa la singkat benor pikiran mak ayah zaman skng.. kata dlm iklan 'zaman sudah brubah..' klu gini la gamaknya.. mana mau nya..

mmg la rasa gerun n takut tuh ada bila kita tgk tayangan tu.. tp apa salahnya klu benda tu kita rasa takut pada Tuhan. Allah Maha besar lagi Maha pengasih.. x salah pun.. hmm.. mak ayah, ibu bapa, mama papa.. x salah pun kasi anak kita tgk.. percaya la.. esok di akhir nanti.. anak2 anda la penyelamat anda di antara pintu neraka n pintu syurga..

Saturday, November 15, 2008

Akaun Friendster aku...

arini.. aku try la pepagi bukak akaun Friendster aku.. akaun aku ok.. cuma yg ralat jer pepagi tuh.. abih smua list kwn² aku dia ter'delete'.. buat pengetahuan korg, 2 3 hari nih, FS ada la buat maintanance depa.. jd mgkn ni la kesan sampingan dia.. yg aku hangin ni, mcm aku sorg jer yg kena simptom mcm ni.. yg ada, 5 jer kwn dia tinggalkan kat aku nih.. alamakatak.. jenuh la nk add sorg² balik smula.. pas tu, aku nk add smula kwn² satu kepayahan pulak yg dtg.. rata-rata ramai mintak emel or last name utk verify add tu... aduh leceh tol la.. mana la aku nk tau korg letak emel or last name korg apa.. lepas sorg, lepas tu sorg.. aduh leceh la klu smua buat benda yg sama minta emel n nama.. aku bukan tau pun, aku malas dah nk buat..

korang pun satu.. hmm.. ada hikmah la FS jd mcm nih.. leh la aku nk tulis pepagi mcm nih.. ada bahan aku nk tulis.. dah ada akaun FS tu, klu nk buat Private tu buat la kan.. tp yg nk buat option gi mintak emel n lastname tuh apa pasal.. kan susah aku nk add korg.. bukan smua emel or last name korg aku tau pun.. lain² yg korg letak.. benda yg aku x tau.. dah nama FRIENDster.. tp bila nk friend, letak barrier halangan kat situ.. nk kwn mcmane.. letak private jer udah la kot yer x nk kasi org tgk akaun pun.. aku nk add pun susah, last²... aarrggghh persetan sama dia.. korg add la aku smula.. yg x nk add pun x pe la.. janji org penting aku jer yg aku cari.. sory la geng klu ayat aku ni terasakan korg... tp sekadar luahan perasaan jer.... tp klu ikutkan, suka hati mak bapak korg la kan nk letak option mcm tu kan.. mesti korg ada alasan tersendiri mengapa, kenapa, di mana, bagaimana, apakah dan so on korg nk option mcm tuh kena ada.. aku nk bising² buat apa kan.. hmmm...

pd geng kat luar sana.. sory la.. bukan aku nk delete korg.. FS yg buat hal.. aku dah cuba add korg, tp masalah emel n last name korg yg jd penghalang.. sudi² la add aku smula yek.. sebarang kesulitan amat dikesali.. pandu cermat, jiwa selamat.. akhir kata dr aku.. maju la sukan utk negara..

P/S: sesapa rasa yg baru nk kenal aku, leh la add aku.. xevolu7ionx@yahoo.com

Tuesday, November 11, 2008

Quantum of Solace..

''Bond.. James Bond..''

huhuhu.. tuh la ayat trademark watak penyiasat MI6 yg cukup terkenal dalam siri filem perisikan James Bond.. arini aku memilih tajuk ni sbg cite yg aku nk kongsikan bersama korg yg rasa nk membaca blog org.. boring² layan la celoteh aku ni k..

pd ari sabtu(8/11) aritu, aku pagi² dah bgn awal sbb satu hal yg aku dh rancangkan.. nak tgk cite James Bond - Quantum of Solace.. aku ni di antara ribuan peminat filem aksi penyiasatan yg popular tu.. sungguh pun terlintas kat kpala otak aku, buat apa aku bersusah hari tu utk kuar umah pegi The Mines utk tgk cite sdgkan aku leh wait n download jer cite ni kat internet.. tp sbb org klu dah minat, sanggup buat per jer.. aku x leh lepaskan aura panggung ngan screen lebarnya n sound system yg baik utk sbuah filem aksi mcm ni.. lepas dah set time, aku pun bersiap n bertolak aku gi temp yg nk di tuju..

sampai jer, aku trus ke kaunter tiket.. nasib awal aku dtg, x yah la nk beratur panjang mana.. pilih seat, n bayar yg sepatutnya.. kul 12.05tghari.. ada 2 jam lagi utk aku nunggu masa tayangan.. apa aku nk buat??.. hahaha.. jom makan la.. tetiba seru KFC dtg.. sbb lama x pekena benda alah ni.. asyik McD jer.. isi perut, kenyang da.. apa lagi.. berlegar legar la aku kat The Mines tuh.. pusing² kat situ n mostly, aku gi kedai hanset n komputer ushar apa yg patut.. sedar x sedar dah dkt kul 12.. hohoho... dah nk start nih..

agak lama sbenarnya aku x gi panggung sbb bila cite baru kuar, aku lebih suka download jer dr internet.. tunggu dlm seminggu dua, dah kuar cite tuh kat internet utk didownload.. jd bila dtg blk suasana panggung ni, aku kekok gak la.. ada ke cari seat pun x jumpa.. malu jer.. cari² jumpa la jugak.. panggung tghari tuh, x la penuh abis.. mgkn awal tanyangan kot.. org lom gerak awal² dr rumah... x kesah la hal depa.. janji aku layan dulu cite ni.. starting jer cite ni, dah mula babak kejar mengejar Bond n konco² org jahat yg nk selamatkan bos diorg, Mr White.. klu korg nk tau, filem kali adalah sambungan filem terdahulu, Casino Royale.. bila mana awek Bond yg x menjadi, Vesper tikam blakang wlupun cintanya pd Bond amat mendalam.. cceeewaaahhh.. mana ko tau apek wei.. eh betol apa.. mcm teori M,Bos pd Bond kata la.. mcmane depa leh terlepas gitu jer masa Le Chiffe kena tembak mampus trus.. Vesper la yg minta lepaskan n beri masa dia n Bond bersama.. permintaan terakhir tu.. sblm dia curang n tunaikan perintah organization utk serah wang berjuta-juta pd Mr White n biar dia yg jd korban, bukan Bond..

lain², aku malas nk cite abis.. yg pasti cite dia x bosan n meleret.. penuh aksi n babak menarik.. aku suka.. thumb up dr aku utk cite ni.. pengarah cite ni berjaya kasi impak yg sama dr pengarah yg berlainan dr Casino Royale.. abis jer cite tuh.. ada la cite skit ni, masa nk kuar dr panggung.. ada la mcm² gelagat manusia aku tgk lepas cite Bond.. apa lagi, berlagak nk jd Bond.. hahahaha.. huuu.. tu la org kata kesan efek bila tgk cite.. terbawa-bawa.. aku pun terjebak skali la dgn gaya berjalan tiru mcm Bond.. sblm jd parah, baik aku blah balik umah jer.. selesai..

Monday, November 10, 2008

haaahhh...

utk kali kedua ini, aku cuba pikir apa la aku nk tulis ni.. blur gak.. idea tu mcm ada.. tp tu la.. aku ikut jer la hujung jari aku ni nk taip apa.. sambil dia menari nari.. hehehe.. ayat.....

selepas post pertama aku aritu, aku cuba mendptkan maklum balas dr kwn aku, RJUNA n beberapa kwn lagi.. maklum balas depa agar baik.. aku pun suka.. antaranya man3k n ejoy.. man3k biar aku perkenalkan dia sbgi kwn cyber aku.. kami x penah bertemu.. kami saling x kenal diri masing2.. aku kenal dia ni, masa satu forum yg komuniti dia agak ramai gak pengunjungnya.. klu aku sebut mesti ada yg tau.. JIWANG, dr nama je mesti org syak pd satu benda.. pd hakikatnya, itu adalah hanya nama semata-mata.. pd yg nk tau dan belum tau apa tu JIWANG.. klik la link kat sbelah nun utk tau lebih jauh.. dan tag paling famous kat sana. 'sharing is caring..' yeah babe.. hihihi.. yg 2nd one kwn aku, ejoy.. ada gak aku minta pandangan dia.. dia ni sama mcm RJUNA gak.. kwn aku dr zmn Sek Men Teknik lagi.. dia salah seorg lagi kwn paling rapat ngan aku slain RJUNA.. bg aku, dua kwn aku ni mmg something n sempoi.. dr buah pikiran mereka berdua, aku dpt idea n ilmu jugak bab blog ni.. pandangan depa berdua ni amat aku hargai.. thanks bro..

P/S: sambil² klu korg free, lawat la jugak blog member aku dua tu.. link dia ada kat sebelah nun..

Friday, November 7, 2008

firstly.....

Dengan nama Allah yg Maha Pemurah lagi Maha Pengasih...

buat pertama kali aku memiliki blog sendiri setelah sekian lama aku asyik tgk org jer yg ada satu atau dua blog sendiri, asyik dok baca blog org jer.. takan telan air liur je kan.. mesti la kena buat satu.. memula rasa mmg x de daya atau perangsang pun nk ada blog sendiri.. tp sbb rasa terikut ngan kwn.. maka buat la satu.. try la nk alami dunia baru ni.. kot kot la best ke.. atau klu x best, tinggal jer la kan.. tgk la kot mana yg dan nanti..

untuk pertama kali ni, aku x de idea lagi apa nk tulis.. jd korang wait n see la nant apa aku nk tulis apa k.. sementara tuh, dah terlintas aku ada idea menulis ni.. biar la aku citer kan sapa yg bertanggungjawab yg menolong aku dibelakang tadbir dlm memperkenalkan aku pd dunia blog.. nama dia aku x leh la kasi tau.. ckup la aku bgtau nama pena dia, RJUNA.. sahabat aku dr sek men teknik lagi ni (since 1999-2000).. dia mmg dah lama berkecimpung dlm hal ni.. klu tgk gaya dia.. dia mmg kira dah pro la.. waktu memula dia masuk dunia ni, aku waktu tu langsung x amik tau hal ni smua.. dia jer ngan sorg2 dia, beranikan diri.. main langgar n redah jer apa yg ada dlm dunia blog ni.. susah dia, senang pun dia yg tanggung.. waktu tu aku plak, ngan dunia aku..

aku x teringat thn ke brapa dah dia bergiat, tp yg pasti.. dah bertahun dah dia dlm blog ni.. jd asam garam, hiruk pikuk alam blog ni dia mmg lali la.. jd bila dtg seru aku ni, ngan bantuan dia.. aku pun mula la minta pendapat dia.. apa tu dan apa ini.. mcm2 soalan aku tanya skit demi sdikit dia jwb.. sampai la ke saat ni, post pertama aku.. hasil dr ajaran dia.. sesungguhnya.. keterujaan tu mmg ada.. tp aku buat x layan jer.. biar dia flow n easy je.. kang seronok sgt kang.. cepat plak jemu nya.. klu korg rasa nk ushar pelik blog sahabat aku ni, lawati la www.rjuna.net .. kat sana pelbagai celoteh dr hujung jari dia.. layan woooo wa ckp lu.. hehehe..

pd sahabat - RJUNA.. ceeewaaahh.. aku ucap thank a lot la k.. x de ko, maka x de la blog aku ni.. ngan sapa lagi aku nk blaja klu bukan ko yg dulu blaja smua ni.. huh sedih plak babak mcm ni.. terharu la.. hihihi..