Monday, June 27, 2011

Konsep: Kereta, Motosikal & Basikal yg menarik kot..


Citroën Survolt Concept

Mula dipamerkan pada org ramai pada pertunjukan automotif Geneva pada tahun 2010. setiap mata yg memandang ketika itu akan pasti menarik minat mereka pada rekaan menarik Citroen ini.. apa yg menariknya lagi, walaupun keadaan fizikalnya sporty, ia sebenarnya berkuasa hybrid.. bukanya berenjin petrol sepenuhnya.


Audi D7 Concept

Kave Naser Bakht adalah pereka kereta keluaran Audi ini.. kelihatan mcm biasa jer, tp alur lampu pada depan dan belakang kereta ini, teringat kita pada filem Tron.
Audi Axiom

agak menarik idea pembangunan kereta Audi seterusnya kali ini..
Projek Axiom adalah satu penjenamaan direka untuk memperkenalkan 'kecantikan' kepada implikasi tradisi Audi.. perkara utama adalah untuk mencari jalan di mana kedua-dua boleh digunakan bersama-sama untuk mempromosikan keindahan dunia hari ini. Di samping itu, Axiom adalah satu kajian bahagian mengimbangi, ketegangan permukaan dan emosi estetik untuk jenama Audi itu.Mercedes benz BIOME concept

Konsep biome telah dicipta oleh pereka dari Mercedes-Benz Advanced Design Studios dan dikatakan bahawa ia diintegrasikan sepenuhnya ke dalam ekosistem. aku tidak tahu bagaimana mereka berakhir dengan kesimpulan bahawa menyebabkan fakta mudah yang ia hibrid tidak mencukupi. Walau bagaimanapun, kereta mempunyai reka bentuk yang luar biasa dan entah bagaimana mengingatkan daripada Audi RSQ yang telah kita lihat dalam filem Hollywood, i Robot.GreenGT concept

Ini kereta konsep yang direka oleh Thomas Clavet bukan hanya untuk menunjukkan. Orang-orang di GreenGT merancang untuk membawa kedua-dua mereka ke kejohanan LeMans tahun ini dan menghasilkan 22 model dalam tempoh tiga tahun akan datang. Bunyi berani tetapi jika anda melihat spesifikasi teknikal, anda akan mengetahui bahawa ini tidak sepatutnya menjadi masalah: Ia dikuasakan oleh sepasang sebanyak 100 kW air sejuk enjin elektrik mencapai kelajuan maksimum 275 km / h (171 mph), 0-100km / h (62mph) di bawah 4 saat dan 350-400 kuasa kuda...
Audi D9 Concept

Tidak seperti kereta yang ditunjukkan sebelumnya, yang ini belum dimasukkan ke dalam pengeluaran, yang hanya menyebabkan dicipta dengan imaginasi cemerlang pereka Daniel Garcia. Walaupun kebanyakan daripada kita tidak mampu sesetengah kenderaan konsep, ia akan menjadi menarik untuk mengetahui..Ferrari Enzo Concept

Peter
Simon telah kembali membayangkan Enzo Ferrari dengan bentuk yang membuat ia kelihatan seperti ia diambil dari filem Transformers a. Model ini tidak wujud dan mungkin Ferrari tidak menerima jenis ini reka bentuk, yang konservatif dan semua itu apabila bercakap tentang kereta mereka.Basikal Concept...

Fodable Bike (basikal dilipat)

Fodable Bike (Basikal dilipat) mula menjadi satu trend di kalangan pereka produk muda seperti Allen Chester G. Zhang. Sudah tentu, basikal itu tidak hanya itu, ia juga mempunyai reka bentuk menarik dan futuristik.


Synapse Bike

Sylvain Gerber mempunyai laman yang cantik hodoh mencari tetapi apabila ia mengenai reka bentuk produk, dia tahu bagaimana untuk mencipta barangan yang menarik seperti ini di bawah.

Hybrid City Bike

Berbeza dengan model sebelumnya yang ditunjukkan, basikal ini adalah salah satuyang aku ingin lihat dalam kehidupan sebenar. Kesederhanaan adalah sesuatu yang pereka produk tertumpu kepada apabila mahu reka bentuk basikal, itu rodaspokeless yang boleh anda lihat di kebanyakan konsep basikal dan juga ketiadaanDrivetrain tradisional.

City Recumbent bike

reka bentuk yg agak kureng dari perekanya, Jean Davignon yg meletakkan tayar yg agak kecil dan bentuk basikal yg ada sport.. kena ker?..
Eco 7

lagi paten basikal yg boleh berlipat. agak menarik rekaan kali ni dari Victor Aleman. tp takkan sampaikan ke tayar pun leh berlipat?.. angin tayar apa kes..


The Beast

dari nama dia saja, kita leh tangkap skit maksud dr rekaannya. kombinasi basikal dan motosikal. boleh mencapai kelajuan 40 batu per jam. pergh.. aku pun rasa nk satu..


Motosikal Konsep...

Honda CBR 1000F

bermula dr moto biasa jer(standard), Ian McElroy mengambil masa 2 thn mengubah suai motonya ini seakan menjadi moto konsep masa hadapan..


Hyndai Aebulle

dengan ruang pelindung bagi pemandu seperti di dalam kereta. Ini adalah Aebulle (kepompong dalam bahasa Korea), konsep motosikal yang dicipta oleh Shane Baxley. "Idea utama ialah untuk reka bentuk kenderaan peribadi yang memberikan mobiliti dan kelajuan motosikal manakala yang menawarkan keselamatan yang menawarkan kepompong rama-rama. Aebulle yang disasarkan untuk kawasan Los Angeles di mana ia akan menggunakan laluan komuter membolehkan penghuni yang berulang-alik a cepat. " gerek sehh..


Lamborbiker 2

Flavio Adriani mencipta apa yang bagi kebanyakan kita adalah gabungan antara helikopter dan basikal laju. Reka bentuk roda hubless tidak mengejutkan lagi selepas melihat beberapa konsep dengan ciri ini, tetapi produk keseluruhan sekurang-kurangnya kelihatan aneh. Adakah ini masa depan helikopter?

Konsep Bike Custom

Motosikal yang dicipta oleh Jean Baptiste Robilliard mempunyai pandangan yang lebih praktikal dan reka bentuk elegan, dicat dengan hitam mudah dan putih. Motosikal mempunyai drivetrain elektrik dan bateri dan juga ciri-ciri menarik yang anda lihat kebanyakannya di Formula 1, Tenaga Kinetik Pemulihan Sistem (KERS) yang menukarkan berbuka anda kepada tenaga.

900-SD Naked bike

Cukup dengan enjin elektrik, motosikal ini cahaya mempunyai enjin 903 cc dengan suntikan langsung dan diesel turbo yang boleh mencapai kelajuan maksimum 240km / j. Motosikal ini tidak ada perlindungan aerodinamik, berbaring pada tangki semasa memandu pada kelajuan tinggi bukanlah suatu masalah, tapi adalah suatu kemestian..

No comments:

Powered By Blogger