Wednesday, December 2, 2009

Raya Korban

Assalamualaikum kwn² smua.. hope korg kat luar sana sihat² sejahtera bersama dgn yg tersayang.. sory la entry kali ni lewat skit.. tp utk kongsi cite ngan korg la.. bebaru ni aku berkesempatan mengikuti ibadah korban ngan menumbangkan seekor lembu.. lama gak aku x ikut tumbangkan lembu ni.. seingat aku, waktu sekolah menengah dulu la.. tu pun x ingat time bila..

korban kali ni dibuat oleh keluarga aku sendiri.. plus masuk gak bhgn oleh abg pupu aku buat untuk anak² dia yg kecik cute tu.. seawal pagi khamis aku bertolak dr kL ke kg aku di ipoh, alhamdulillah.. pagi dlm perjalanan tu aku dok takut hujan je, sbb musim hujan kan tp sepanjang jln.. skit hujan pun x turun.. aku bawa moto laju pun x, slow pun x.. klu jumpa LC, aku cucuk angin gak blakang dia.. hehe.. tp mana thn minyak wei.. x main lama ngan LC..

pastu mlm skit lepas tunggu adik aku yg keje shif siang balik.. terus kami berarak plak ke kg ayah aku kat Sg. Setar, Nibong Tebal.. huu.. kete mlm tu leh kata byk gak la.. nk speed kdg² je boleh.. sesampai je kat kg.. huu.. satu khemah dh naik kat laman rmh n kete saudara dh siap parking baik punya utk nampak teratur.. maklum la, masing blk ngan kete..

ok kite terus pd korban, ptg jumaat tu.. kami smua adik beradik ayah, sepupu sepapat smua pegi tempat nk sembelih lembu.. ku pikirkan nk sembelih kat kg.. rupa senang pegi buat kt tempat dia je.. sbb pikir byk kemudahan.. ptg pas asar, tunggu tukang sembelih.. pakat² la amik posisi nk tumbangkan lembu.. aku tolong niatkan mak dan adik pompuan aku yg x dpt dtg.. keje nk buat benda ni x leh kesian.. niat mesti utk korban.. kang lembu tu x kenal kita kat akhirat plak.. hihi..

ok, jom layan gmbr je..

Tempat lembu² berkampung..


"Wuuii.. apa tgk²?.. nk kena sondoi habaq mai.."





nk habaq mai la.. brader ni mmg cekap la..
dia sorg je leh lapah mcm ni tabik spring la yob..




ayah ngan adik aku tolong.. tolong tgk jer.. hihi..







6 comments:

Rjuna said...

tu dia abg apek mengacau kari daging dgn baju transformers nya

r i J a L said...

hehehe.. tgk je mudah bila tgk.. tp sbenarnya susah gak yob.. tp yg penting.. layanzz.. meriah beb..

H+zizy said...

Fuh rilex je brader tu layan lapah solo.. tapi yang tak hengat tu ko ngaco lauk tu hehe..

r i J a L said...

woo.. bab ngaco serah la pd aku.. mmg fav pun.. hahaha..

Ejoy said...

Aku pun suka bab kaco ni heheh tak kira la kaco apa.. yang penting boleh dikaco... ooppppssss panas tu heheheh...

r i J a L said...

wah wah wah.. suka ko yer joy kaco ni.. hahaha