Tuesday, November 8, 2011

Error_Message : apple mobile device service not started


salam pengguna apple.. kita terus pada penyelesaian bagaimana nk settlekan masalah ni..

1st, pegi button Start > Control Panel > Administratibe Tools > Services..




dah masuk tetingkap Services cari Apple Mobile Device..
kemudian korang akan nampak ruang Startup type : Disable.. tukarkannya pada mode Automatic..
dan setetusnya tekan button Start untuk aktifkan semula..
dan korang akan alert statusnya kembali 'Started"
well done.. finish.. Thank you..

P/S: kenapa hal ni boleh terjadi.. macam kes aku, aku ada guna software hijack untuk membuang sisa2 program yang aktif di belakang takbir XP.. jadi ter 'off' kan skali yg apple punya ni.. itu la pasalnya.. hal ni terjadi sewaktu dengan winXP ya..

No comments: