Saturday, November 22, 2008

T A G

Huh.. lama gak aku x update blog kali ni.. x tau nk tulis pe sebenarnya.. sementara ada pluang ni, aku tulis satu benda la yg skali lagi aku amik dr blog RJUNA.. bila aku baca blog dia kali ni.. ada menatang tag.. mende alah ni mmg aku x tau menahu.. dia tulis situ, dia tag aku.. apa kejadah smua ini.. ngahahaha.. berbalik pada tajuk dia.. sudi kiranya, aku menjawab soalan yg sama di sini.. tp lain olahan jawapan nya dr aku.. hihihi...

1. If your lover betrayed you, what will your reaction be?
- dada aku akan sesak, hati aku dihiris ngan sembilu.. makin kerap la aku dgr lagu putus cinta.. (ayat...)

2. If you can have a dream to come true, what would it be?
- menjadi player Manchester United... setanding ngan Legend Cantona, Giggs, Best...

3. Whose butt would you like to kick?
- sapa yek, aku pun x tau la...

4. What would you do with a billion dollars?
- hmm.. semestinya beli Manchester United.. aku la Chairman MU..

5. Will you fall in love with your bestfriend?
- hmm.. susah.. tp mungkin..

6. Which is more blessed, loving someone or being loved by someone?
- aduh, aku x tau nk jwb soalan nih.. ngahahaha...

7. How long do you intend to wait for someone you really love?
- sbenarnya dlm bab ni, aku bukan penyabar.. sure aku x tunggu.. klu suka ckp suka.. x suka x pe..

8. If the person you secretly like is already attached, what would you do?
- klu ku tahu, aku telan je rasa suka tuh.. bahgia dia, bahgia la aku..

9. What do you pray each day for your loved one?
- mak ayah aku (kesejahteraan, kesihatan, kemakmuran dan keamanan depa)..

10. What takes you down the fastest?
- aku ngak paham soalan ni, jd aku x jawab.. hihihi

11. How would you see yourself in ten years time?
- Beristeri, punyai anak.. yeahh... hdup dah senang n bahgia..

12. What do you really want at the moment of responding to this tag?
- tulis blog.. jwb soalan..

13. What kind of person do you think the person who tagged you is?
- RJUNA?.. mr. nice guy..

14. Would you rather be single and rich or married but poor?
- single + kaya or berkahwin + miskin.. hmmm.. susah nk jwb wei....

15. What’s the first thing you do when you wake up?
- yep.. buka mata la, apa lagi....

16. What’s the character must have in your partner?
- partner?.. klu awek la, mesti la cun di mata aku.. baik sifat perilakunya.. hormat mak ayah aku..

17. If you fall in love with two people simultaneously, who would you pick?
- family aku yg akan hakimi benda nih.. pengaruh besar mesti la jawapan dr mak aku..

18. Would you forgive and forget no matter how horrible a thing the someone has done?
- yep.. mgkn aku maafkan.. mgkn x.. lupakan tuh bergantung pd keadaan....

19. Do you prefer being single or having a relationship?
- mesti la nk berteman.. sapa mau hdup sesorg.. giler...

20. Would you leave your family behind just to chase your dreams?
- yep.. mcm skng aku berjauhan ngan family aku.. mengejar impian utk dijadikan kenyataan.. InsyaAllah..

haaa.. tu dia 20 soalan yg aku jwb... ok x?.. ok la kan.. kepada sesapa yg ada blog yg nk guna soalan yg sama utk korg jwb kat blog korg, secara hormat dipersilakan.. best gak jwb soalan mcm nih.. hehehe..

4 comments:

Ejoy said...

Bla nak bertemannya heheheh

Ejoy said...

Apek, nak tanya sikit... soalan no 9 tu ko faham tak maksunya??? Nape jawab mak n ayah???
Kan dia tanya apa yang anda doakan utk org tersayang.
Ko rasa logik tak??? heheheh just nak inform je

r i J a L said...

hehehe.. ok ejoy.. aku BI mana power pun.. skit skit juga.. aku dah tambah skit dah..

Anonymous said...

Hehe.. Ejoy telak 'mengorectionkan' (membetulkan) persoalan yang diajukan. Ui bro, nice blog :-)