Thursday, January 1, 2009

slmt tinggal 2008, 2009 here i come..

ok.. bermula la kita smua pd tanggal 1hb Januari ya kwn², kali ni pd thn 2009 pula kita bermula, tambah lagi setahun dlm hidup kita.. mlm 1hb Jan 09, aku x kemana mana pun.. ingat nk gak turun kL tgk bunga api.. tp apa kan daya.. siang hari aku disahkan positif demam, hehehe.. aduh potong tol la demam ni pun.. time mcm ni la dia nk dtg.. apapun, mgkn ada hikmah dia gak.. arini, aku demam lagi, demam suam² gitu.. mengenang kembali thn 2008, pd dunia ni.. mgkn bermcm mcm berlaku la kan pd sekeliling kita.. org kata thn 2008 ni la dia punya cabaran pd dunia especially, pd sektor ekonomi ketara sgt.. 

tu smua dr sudut umum, tp utk diri aku.. thn 2008 ni cukup rencah perisa nya.. bermula awal thn ngan aku slaku penjawat awam, lepas 2 thn aku dlm sektor swasta aku melompat masuk sektor awam.. berkat doa mak ayah aku dimakbulkan Tuhan jua.. dulu cabang kerja aku tertumpu pd dunia perlancongan (masa kat sini, aku sendiri mcm layang² terputus tali).. skang aku lebih kepada teknologi maklumat tertumpu pd komputer, antara mende yg aku minat.. di tempatkan keje aku di sbuah sek kebangsaan, mula aku ingat mcm x sronok je.. tp makin lama, makin happy n sayang aku pd sek ni (syukur sgt² la).. mana mgkn aku akan dpt suasana sekolah, penyelaras ICT, cikgu-cikgu n smua yg ada kat sekolah ni klu aku keje kat tempat lain.. simply the best..

2008 juga aku aku dpertemukan ngan beberapa kwn lama aku masa sek keb seri kerian, parit buntar.. terima kasih pd Friendster, kat sini la aku jumpa balik kwn aku.. kwn 1st yg halo aku, zairul (dia ni pompuan, dah bertunang dah pun).. yg pelik, dia leh ingat aku tp aku x ingat dia (rupa muka).. ni serius la, aku mmg x ingat rupa dia.. bila tgk profile tgk gmbr dia pun aku x ingat jugak.. aku pun x tau knpa dlm kotak minda aku, x de image dia.. ker ada alien padam kan image dia?.. hahaha.. lain² yg aku jumpa nama mcm ekin, mohana, azizah (eh, apsal smua nama pompuan?)..  hehe.. yg lelaki ntah la.. aku halo gak sorg dua tuh.. x de respon pun.. x pe la.. diorg ngan dunia diorg.. ada komitmen kot.. kot jd suami org ke, jd pilot ke, jd PM ke.. sibuk tu.. hahaha..

hmmm.. haa.. thn 2008 juga a sweet victory bg team Favourite aku, Manchester United.. buat kali ke-3, diorg juara (King of Europe) ngan menang Champion League kalahkan team Chelsea.. game finale tu, Live aku tgk.. mmg trill la game dia.. leh putus urat jantung ni.. 1st, MU yg gol dulu melalui Ronaldo.. tandukan yg superb.. tp Lampard level kan kedudukan tu ngan gerakan menarik dr depa.. babak seri ni berterusan hingga penentuan penalti.. yg ni la aku mmg x leh nk tgk.. 5 lwn 5 penalti adalah penentuan paling kejam bagi aku.. sbb benda ni ikut nasib la.. akhirnya, MU menang ngan result 6-5.. sapa x mau tgk MU menang wei.. wlupun menang mcm ni.. menang tetap menang.. for Chelsea, better luck next time, hehehe.. terbaru, MU menang Club World Champion kat Jepun.. tp game ni x beri makna pd aku.. mgkn sbb team yg lawan, x popular mcm team kat Europe like Real Madrid, AC Milan, Liverpool and so on..

azam aku thn 2009?.. aku nk pasti yg lebih baik dr thn 2008.. aku doakan kalian luar sana pun begitu jugak.. apa yg korg nk wish u best of luck.. soal hati n perasaan, thn 2008 x berapa nk menjadi buat aku.. aku dah mencuba, mgkn x de luck aku.. still single till now.. jua nasib serupa ngan sababat aku, Rjuna.. moga 2009 ni.. kita leh perbaiki bab ni, hehehe.. bout life, sasaran aku nk secure job aku.. aku dah pun gi Induksi Umum, Biro Tatanegara pd thn 2008.. aku dah mendaftar exam utk sah jawatan.. moga exam ni aku leh buat yg terbaik.. 2009, here we go...

5 comments:

Anonymous said...

haha ada gak menyelit nama aku tuh, semoga 2009 membawa sinar bahagia buat kita semua amin

Selamat datang 2009

r i J a L said...

Rjuna - hehehe.. mana leh aku lupa org paling kanan beb.. yeah.. 2009 tunggu ko.. aku dtg nih.. hihihi..

Anonymous said...

rijal...nnt aku link blog hg yer..aku skg otw balik tawau..skg kt klia

Ejoy said...

Aku harap pun kawan-kawan aku sumanya bakal mendirikan rumahtangga tahun ni dan era baru bakal menemui diri kita. Insyaallah.. aku doakan untuk kalaian berdua Rjuna n apek

r i J a L said...

hohoho.. yor la tu ejoy..

ko jln la dulu.. nant kami dua nyusul la yer.. ni awek pun x de pe kes.. hihihi..