Monday, April 6, 2009

Setan Merah : Title Hope Keep Alive


nk tulis ke tak?.. nk tulis ke tak?.. hahaha.. tu la perasaan aku memula sblm MU mencatatkan result 3-2 di Old Trafford baru jap je ni.. bujet nk hentam MU pas tgk aksi yg agak hambar.. pas tu masuk jer pemain muda MU, Federico Macheda no jersi 41.. game MU mula berubah.. siapakah mamat ini?.. jeng jeng jeng.. nanti aku cite skit pengenalan utk mamat ni..

game bertemu Aston Villa mlm ni aku terlewat nk tgk.. minit ke 25min baru aku ada kat dpn tv kat kedai makan lepas aku ingat game mula jam 12.. rupanya kul 11mlm.. tu pun nasib aku tgh on9 ngan sahabat aku Rjuna.. dia kata game dah start.. hahaha.. terus aku siap2 gi kedai.. dlm keadaan selsema n x sedap badan pun aku redah kesejukan mlm.. masa tu MU dh lead 1-0 hasil jaringan Ronaldo..



pas order apa yg patut, aku pun mula la asyik tgk game MU.. aduyai.. terasa la rindu bebenor nk tgk MU main lepas break utk international duty jadual bola sepak - kelayakan Piala Dunia 2010 n Friendly.. kemudian, MU bolos.. aduh, gol yg aku rasa klu Vidic ngan Ferdinand main.. mgkn dpt dielakkan.. apapun, O'shea n Evans hanya la utk sementara shaja..

gol Villa menyusul menjadikan kedudukan 1-2 pd 2nd half.. marking yg lemah menyebabkan gol tu.. aduh, mula la aku pikir bukan².. MU x main mcm depa main sblm ni.. terlalu hold the ball, late passing from the middle.. jd mudah sgt la anticipation dilakukan oleh pemain Villa.. Villa plak udah nampak weaknesses MU.. bhgn flank MU.. kiri n kanan MU mmg Villa guna baik.. main cross the ball on the box..depa tau Rio ngan Vida x de.. mmg leh main mcm tu.. Ashley Young plak mmg kaki lipas kudung.. huu.. mana pegi 1st touch MU??.. tu yg aku pertikai.. apsal nk main pegang bola lama pas tu nk buat simple passing pulak?..

Manchester United v Aston Villa


Fergie tukarkan Nani ngan Macheda.. hah.. sapa dia ni?.. jeng jeng jeng.. sapa yg x tau mgkn bingung jap bila masa Fergie ada plyr nama ni.. tp aku dh biasa ngan nama ni.. slain Jonny Evans, Danny Welbeck, kembar Da Silva - Rafael n Fabio, Darren Gibson, Rodrigo Possebon.. ada sorg lagi plyr Reserves yg jarang Fergie guna.. perkenalkan produk terbaru dr akademi MU..
Federico Macheda.. berumur 17 thn.. posisi Penyerang.. muka dia klu skali pandang mcm Frank Lampard..x jauh beza cerita ngan bekas plyr MU dulu - Rossi (sblm MU dia main kelab Parma) yg berasal dr Italy, Macheda yg dr sistem bakat muda kelab Lazio berhijrah ke MU.. nama samaran?.. 'Kiko'

Federico Macheda

bermula la rentak segar dr MU.. 1st touch meresap smula dlm permainan MU.. 25minit terakhir.. MU mula mengasak.. 1 demi 1 percubaan sehingga la min ke 80.. Ronaldo mencuba ngan kaki kiri dia.. lerekan deras ke penjuru kiri gawang Villa, Friedel tewas jua.. hahaha.. masa ni aku slow skit pasal ingatkan bola tu x masuk.. rupanya masuk.. org dh sorak.. baru aku sorak.. hahaha..

Macheda bersama Ronaldo - gol kedua MU

aku pun melihat gak aksi Macheda ni.. memula mcm gugup skit.. pas tu dia mula ok.. Tevez mula dikeluarkan dan dimasukkan Welbeck.. hah.. lagi la best pas tu.. shingga la minit ke 90.. gerakan berani dr Macheda membuahkan hasil.. huu.. x dpt gmbr kan perasaan masa tu masa gegar jua jaring Villa yg dinanti-nantikan.. 3-2 in dying minutes.. hahaha.. the atmosphere was marvellous.. crowd MU kat Old Trafford bagai nk giler n menikmati saat manis mcm ni.. mmg trill la.. aku dpt rasakan Fanz Liverpool luar sana frust ngan gol saat akhir ini.. ala.. korang pun ngan Fulham gol lewat gak.. x yah la dok bising.. hahaha..

Magik dr Macheda


Fakta menarik Kiko:
1. dia x duga yg dia akan dipanggil Fergie utk mengisi bangku simpanan MU utk perlawanan menentang Villa.. sbb nya lepas game Reserves menentang Newcastle.. dia tgh bersiap utk terbang ke Italy - persiapan pasukan kebangsaan Italy (pasukan muda).. tp Fergie suruh dia stay..

2. masa game Reserves MU, perlawanan ngan Newcastle (malam Isnin aritu).. Macheda menjaringkan hatrick dlm perlawanan tersebut..

3. team Reserves MU dilatih oleh legend MU, Ole Solskjaer.. haa.. x sia-sia Ole melatih mereka.. cukup berhasil dibawah kendalian dia.. satu² plyr dia menjadi.. termasuk la Macheda..


2 comments:

Rjuna said...

Glory-Glory Man United

Kiko Macheda yeah, magik n fantastik kau memang da-bomb, tevez lu boleh la blah pasni

apsal fakta macheda tuh aku mcm pernah baca hehehe

pujian juga buat 2 gol ronaldo, free kick yg lawa n 1 gol yg tak di duga

bangkit dari ketinggalan 2-1 memang best

r i J a L said...

mmg la ko penah baca.. udah nama pun fakta.. aku amik dr espnstar ngan manutd.com..