Saturday, April 25, 2009

Winter Sonata


dulu aku penah bawa korg tentang minat aku pd satu drama korea bertajuk fuLL houSE kan.. kali ni.. aku nk kongsi lagi minat aku pd satu lagi cite korea yg berada dlm koleksi aku.. Winter Sonata.. cite ni pd mulanya aku pun x berapa nk rasa aura dia..tp pd masa tu, bila tayangan di TV Malaysia.. satu fenomena jugakla aku rasa.. bygkan pukul 4 ptg.. skit lagi nk abis waktu keje.. tp bila pegi opis govt(zmn aku keje swasta dulu, kerap pegi opis govt utk urusan kerja).. udah ada terpacak nk tgk siri kat tv.. hahaha.. ngelat nk tgk cite korea time keje.. mmg kacau la bila nk berurusan bila org lain tgh mood nk tgk siri korea ni.. "aih adik.. apsal la ko dtg time mcm ni.. akak nk tgk cite korea pun x senang.." hahahaha...

tu dia penangan dia.. Winter Sonata kasi sentap jiwa rakyat Malaysia.. aku tgk cite ni pun lepas aku dwld dr internet.. mula2 mcm x ikhlas je nk dwld.. tp bila pikir nk beli set video box dia yg mahal.. aku rasa baik dwld.. hehehe.. bermula aku menonton.. memula aku ok jer tgk cite.. ntah mcmane.. bila dtg feel cite ni.. jiwa aku kacau.. betol2 meruntun perasaan rupanya cite nih.. aduyai.. mmg best jalan cite dia..



aku nk kongsi dgn korg beberapa penemuan aku yg rasa leh dikongsi bersama.. pd sesapa yg dok cari lagu tema n lagu² background spanjang cite ni.. korg leh la dwld ngan link aku kasi ni..


dua link ni di support oleh rapidshare.. dwld kedua dua file ni dulu.. pas tu unzipkan skali.. klu dwld satu jer.. dia x leh.. kena ada dua² baru file leh jalan.. mmg best.. byk lagu dlm cite ni yg korg dgr ada dlm nya.. leh buat koleksi..


dan yg terbaru.. aku dgr.. cite ni ada dlm bentuk anime.. perrgghh.. aku x tau tol ker atau tidak.. tp lihat la video kat youtube kat bawa.. dipahamkan hero ngan heroin cite WS ni menyumbangkan jua suara mereka.. kira kesinambungan tu berterusanlah dlm anime ni ngan suara yg sama..



hhmmm.. bila nk tayang kat Malaysia?.. ntah la.. aku pun x tau.. ni baru kuar trailer dia jer.. nant mesti ada siaran siri dia..


4 comments:

ladyq said...

salam.cube try citer korea2 lain..cthnya mcm my girl(gempaq....bestttt sesgt2...leh ngalir air mata n ketawa x henti2..heeh) n stairaway to heaven(mmg sedih..asik nk menangis jerrr...huhuhu)..hihihi..klu yg lelain tu mcm citer which stars are you from,couple or trouble,my love pazzi,the successful story of the bright girl,attic cat..citer2 kat sini ok n enjoylaa..leh naik kan feel nk tgk drama korea n jdik addict..hahahah..hidup korea drama...muahahahah

r i J a L said...

hhmm.. My Girl tu sy dh tgk dh.. tp yg lain awak mention tu lom tgk lagi.. apapun thanks ngan cadangan siri korea yg awak cadangkan tu.. next sy nk layan Witch Yoo Hee.. OST dia pun best..

lady Q said...

oooo,cite witch yoo hee..ost dia mmg sweet sgt2 terutama lagu memories dan destiny..mmg layannnnn r....

"You’re my destiny
nae gyote chum to kakka-yi wachwo
nowe do sonul chapgo hanchab-tongan
ne gyote chami tul-kopa
You’re my everything
onjena nae ane isso my love
nae mamenojing no ppuniranun konman arajwo...."

awk suka lgu apa dlm ost ni?

r i J a L said...

sbenarnya.. Witch Yoo Hee ni baru nk tgk.. jd x brapa tau lagi meter best dia mcmane.. tp dh dgr la beberapa OST dia.. rasanya yg best dh tentu la Destiny.. menyentuh perasaan la lagu dia..

drama ni pun rekemen dr kawan².. klu dak mmg x tgk la sampai skng.. skng tgh download cite bg full..