Saturday, July 11, 2009

..Witch Yoo Hee

Ma Yoo Hee (Han Ga In) ialah seorg Director bg sbuah sykt Periklanan.. Penampilannya, cermin mata old school tanpa make-up dan berpakaian serba hitam.. dr imej dia tu menampakkan dia yg seorg yg tidak 'up to date' bg seseorg eksekutif mcm dia.. hehehe.. terlampau cerewek, suka mengkritik ikut suka dia jer asal dia puas hati.. menyakitkan hati org sekeliling dia, tu kira hobi sampingan dia.. aduyai, x leh blah awek mcm ni..


ngan perangai mcm tu, berpangkat plak tu.. org mengelar dia sbg 'ahli sihir aka witch'.. hoho.. dia pun x kisah org panggil dia mcm tu.. lagi dia suka.. kiranya staf² sykt dia ngan org di sekelilingi dia mengiktiraf sapa dia kiranya.. haiii.. x leh blah.. namun begitu kan.. sekeras-keras hati dia, dia terpikir gak nk mempunyai teman di taman hati dia.. huuu.. ehemm.. x kira la berapa byk blind date dia pegi, kesemuanya berkesudahan ngan perkataan 'REJECTED'.. hoho.. 'witch' mcm dia sapa nk kan.. mmg la berpangkat.. tp aduyai, chemistry mmg x leh blah la.. sangkut kat situ.. kiranya sapa yg dtg buat date ngan dia sbb dia berharta je tp klu udah perangai pelik mcm dia.. depa sanggup x berteman ngan dia..



lagu pertama yg korg akan dgr masa episod awal,
lagu dia best woo.. catchy n happening..


Chae Mu-Ryong (Jae Hee).. hmm.. sorg chef yg berbakat bg masakan ala France.. tp.. bakat dia tu terlampau lebih dr chief chef lak.. suka mementingkan citarasa dan kesempurnaaan ikut kata hati dia jer.. udah tu, klu tiap kali nk sediakan makanan utk pelanggan.. mesti lewat siap sbb sifat dia pd menyiapkan makanan tersebut.. sampai leh buat gaduh la ngan ketua dia.. terlampau amik masa yg lama utk menyediakan dan menghias makanan.. hampir setiap restoran yg dia keje, x ambil masa yg lama pas tu 'you're FIRED!!..' hahaha..



satu lagi lagu best bg aku.. lagu ni main bila ada connecting
perasaan antara Yoo Hee ngan Mu Ryong..



asyik dok jd penganggur, family dia dok la suruh sambung buat blaja medic smula.. dia ni sempat belajar ilmu kedoktoran sblm skip n cabut blaja sendiri ilmu masakan perancis.. minat sgt.. abih dlm delima la mamat ni.. pas tu dlm dok jd hal mcm ni, kawan dia mencari dia.. minta tolong gantikan dia gi blind date, kebetulan ngan Yoo Hee si minah 'witch' tu.. Mu Ryong memula tolak sbb dia tau dia dh ada girlprenz.. x nk cari pasal pd buah hati dia.. abih sbb udah best prenz mintak tolong, tolong jer la.. tp berbayar upah, umpan dr kwn dia yg tau dia tgh sesak ngan duit..



ni la lagu yg awek Mu Ryong nyanyi.. Seung Mi aka Jung Hye Bin..


haaa.. bermula kat situ pelbagai aksi dan detik² di mana cerita Witch Yoo Hee aka Witch Amusement menarik.. haa.. tu la ulasan aku serba sedikit drama korea ni.. kasi korang bayangan skit tentang ke'best'san cerita ni.. aku tau cite ni dr sorg kwn aku yg minat gak cite korea masa skali kursus aritu.. dia yg rekemen kan.. pas tu aku rekemen plak kat korg.. hahaha.. mmg best cite dia..



lagu dr Tree Bicycle - Do You Know.. slow n touching.. hhmmm..


sbb apa aku kata best.. satu sbb konsep cite dia.. pas tu barisan pelakon dia.. match ngan drama ni.. dr main aktor ngan aktress, sampai la pd plakon tambahan dia.. smua klass la.. mcm babak manager ngan setiausaha Yoo Hee tu, aku suka tgk depa dua ni.. penyeri bg cerita ni kira nya.. ehem, setiausaha Yoo Hee.. huu.. comei lotei x hingat la.. masa scene dia mesti aku tumpu perhatian lebih skit, hahaha.. pas tu flow jalan cite ni.. mmg berjalan ngan baik.. soundtrack drama ni gak bg aku class.. biasa la cite korea ngan musik dia.. kekuatan diorg kat situ.. byk lagu dlm cite ni leh kata aku suka smuanya..



bila dua hati + konflik bertemu.. wah wah wah..


sebut soundtrack, satu lagu dlm drama ni.. awek pd Mu Ryong iaitu Seung Mi (Jung Hye Bin) adalah penyanyi rupanya.. dia pun ada sumbang suara utk lagu 'if' je tajuk dia.. best gak lagu dia.. relak n cool jer.. huu.. ni lagi sorg awek yg aku akan beri perhatian lebih bila scene dia.. hehehe.. apsal la Mu Ryong buat hal ngan awek dia ni.. kan ke comei gak awek dia nih.. apa nk buat.. hati dia pd Yoo Hee lak.. ok geng luar sana.. korg try la tgk cite ni.. sesapa yg belum tgk, cuba la.. mesti korg rasa something pd drama ni..










2 comments:

ekin said...

kat mana nak dpt citer ni ek??

r i J a L said...

mcm aku.. aku dwld dr internet jer..

nk tgk secara online pun boleh - http://www.mysoju.com/witch-yoo-hee/

ataupun beli yg original kat kedai VCD.. cari yg jual drama korea..