Thursday, July 2, 2009

..after Revenge of the Fallen

agak tepu pala otak aku kali ni.. memikirkan apa yg nk ditulis kali ni.. pas tu aku terpikir nk tulis pasal Transformers.. hehehe.. tp bukan nk ulas filem ni.. tp nk pointkan mengenai kekurangan dan item² yg terlepas pandang oleh team produksi Transformers : Revenge of the Fallen.. sebelum tu aku cite skit excited nya aku masa nk nonton filem ni.. aku berkesempatan nonton filem ni pada hari kedua tayangan dia (25.6).. masa tu time nk balik keje.. aku bajet nk terus ke The Mines utk nonton sbb tau dah mesti tahap koma nya nk beli tiket ni.. apapun, aku rasa baik balik kasi refresh dulu badan ni..

pas solat Asar, aku gerak gi The Mines.. park moto aku terus aku tala ke kaunter tkt TGV.. hehehe.. mmg nampak dh kehangatan filem dr jauh.. aku tgk sorg² pakat beratur beli tkt.. aku pun terus beratur sama.. tgk monitor, jadual tayangan filem ni smua 'FULL'.. apa kejadahnya mcm ni.. tp aku tgk ada beratur gak.. aku pun beratur la dgn muka hidup segan mati x mau.. hehehe.. sampai turn aku.. aku tanya ada x seat utk pukul 8?.. buat muka seposen ni.. cik tu pun kata, jap saya tgk.. bila dia tunjuk ada satu seat baik punya nala side belakang.. huh, pucuk dicita ulam yg dtg.. rembat la aku tempat tu.. tu yg bestnya klu gi sorg klu time mcm ni.. mmg dpt lepaskan diri punya.. pas dpt tkt.. aku pun pusing² The Mines tu sambil window shoppping, buang masa sampai waktu kul 8.. dpt la tgk.. heheh..

ok, mari aku senaraikan beberapa part dlm filem ni yg aku rasa leh dipertikaikan tp Michael Bay buat cite ni mcm perfect jer.. aku x rasa filem ni cacat tp bila some part tu.. rasa mcm tune lari pun ada..

    • 1st, masa intro cite ni.. Fallen turun ke bumi.. dlm intro ni, depa kata Decepticon ni turun nk terminated apa jer benda yg halang hajat diorg utk kuasa kwsn.. masa tu manusia purba udah ada.. mmg dia tunjuk manusia lunyai di tangan robot.. tp dlm realiti, manusia dh pun hidup bertamadun moden.. mana pi saat diorg nk hapuskan manusia dulu kala.. adakah manusia udah tau cara melawan robot masa tu.. ker Autobot penah dtg selamatkan manusia??.. fine klu keturunan Prime tulun manusia.. masa kerabat Prime mati keras nk lindungi Matrix, apsal x jajah dr awal.. knpa harus sembunyi??..
    • Masa percakapan antara sesama NEST ngan wakil US.. apa kebengap la sembang benda confidential n top secret mcm kat mana Megatron bersemadi.. kat mana All Spark kena simpan dibincangkan secara online.. x ke dia tahu yg berhadapan dgn diorg ada high-tech punya mesin.. Sam pun tau jgn guna handpon sbb takut dpt kesan dek Decepticon.. yg keje ngan kerajaan US bukan calang² org cerdik pandai yg gred MIT ntah mende la.. tp benda simple mcm ni leh bodo jer depa..
    • Battle antara geng Megatron vs Prime dlm hutan.. apsal Optimus aje yg ada lwn ngan reramai geng jahat.. mana pi geng baik yg lain.. nk kata Prime mode kete high speed x jugak.. kepala lori jer.. tp sampai dulu jumpa utk lindungi Sam..
    • Fallen suruh Megatron bunuh Prime.. adeh mmg ni aku x leh terima.. adakah Megatron ni bodo.. Fallen x leh bunuh Prime.. Megatron leh bunuh Prime.. sapa kuat skng??.. apsal Megatron yes boss pd Fallen??..
    • dlm cite ni, masa 1st ending movie dulu.. kan ke ada lawan² kat bandar.. dlm realiti mesti benda ni exposed pd masyarakat dunia ada makhluk robot kat planet bumi.. tp dlm movie kedua ni.. manusia mcm x kenal lagi robot tu ada malah mcm x penah tahu wujud insiden pertarungan kat bandar tu.. kan ke dunia tanpa sepadan.. x kan x de berita mcm article, video tersebar sluruh dunia?.. hhmm..

lain x de la kot.. ni yg aku ingat la.. maklum la.. nonton skali jer.. aku pun x tau aku tulis ni leh terima ker??.. hahaha.. minggu ni mcm nk pekena skali lagi jer.. apapun, masa aku nonton cite ni.. aku rasa best jer.. part yg x best tu aku buat pejam mata jer la.. mgkn nk dijadikan cite kan.. klu dak bukan nama Hollywood la.. buat cite nk top jer.. hehehe.. ni aku letak beberapa wallpaper utk dikongsi bersama..















2 comments:

ekin said...

aku baru nak tgk ari ahad ni... ko dh siap wat ulasan dh... ketinggalan btul anak pakcik usin ni..

r i J a L said...

tak pa.. aku ulas x de hal punya..

tengok mesti kena tengok gak.. x rugi la kin.. mmg berbaloi.. nak nak tgk kat TGV KLCC lak.. cite dia ok.. percayalah.. wah wah wah..