Sunday, May 17, 2009

Setan Merah : Glory Glory Man United



kwn aku kata.. ''ko buat aje benda yg boleh buat ko suka''.. lately, dlm beberapa minggu ni aku di hadap ngan dugaan yg sendiri tak aku jangka.. benda tu lak buat aku frust, jiwa kacau.. nant klu aku rasa nk cite, aku cite-coming soon.. tp skng aku nk ikut pendapat kwn aku bg melupakan rasa gundah di hati aku.. buat benda yg aku suka.. yeah..


agak lama aku x post berkenaan team kesukaan aku ni, Manchester United.. baru ditabalkan juara Premier League mlm smlm.. yg ke 18th dlm kabinet trofi dan yg ke 11th dibawah kendalian Sir Alex Ferguson.. huu.. pencapaian yg menakjubkan bg Fergie, 67thn.. huh.. aku puji la Fergie atas apa yg dikecapi skng.. bg aku bukan mudah utk lakukan apa yg dikecapi skng.. bila pikir blk, huh.. x ramai yg boleh buat ngan apa yg dia lalui skng.. Tahniah Ferguson.. you da great manager that i have seen..


game penentu - one point, Red Devil bertemu The Gunners di Old Trafford.. ramai tertunggu apa result yg bakal dicatat kelak.. Rafa Benitez la org paling ternanti keputusan tu.. dan smlm, MU mencatat keputusan 0-0 namun melayakan kemenangan Premier League pd United.. melopong la Gerrard, Torres & Co. tgk rakan di United meraikan kemenangan tu.. hahaha..


permainan MU ngan Arsenal bg aku smlm x de brapa menarik sengit sgt.. mgkn MU tgh mood nk pegang trofi namun depa main x de la bodo² alang.. org kata x full trottle mcm masa semi final Champion League aritu.. MU main biasa tp diam² mencelah gak cari 1,2 gol.. Arsenal plak, cuba mengubat di hati dgn bermain seperti biasa.. Rafa mintak sgt la Gunners ni do something.. tp Wenger ngan anak buah dia x dpt buat apa.. sesekali percubaan Ronaldo melalui cubaan freekick dia jugak agak bahaya.. ngan satu lagi pluang yg aku rasa amat menarik dr Tevez, cuma decision making masa tu lambat, mgkn udah keletihan kot.. miss la kat situ..

perkara menarik lain, masa Tevez nk ditukarkan ngan Park Ji-Sung.. Tevez mcm x brapa suka jugak la but, dia profesional.. memberi tepukan pd crowd united sambil buat lambaian farewell pd Fanz MU.. huh, adakah Tevez bakal berhijrah dr United.. sama² kita nanti kan.. wisel penamat dibunyi x lama selepas tu.. maka bermula keraian kemenangan United di stadiuam keramat diorg sdiri.. kali terakhir aku rasa rai kejuaraan kat Old Trafford, masa zmn treble la kot menang ngan Spurs utk penentuan kejuaraan EPL jugak.. huu.. penuh stadium ngan pnyokong sendiri lebih best woo.. sambut pun x hingat la player MU tu smua.. Glory Glory Man United.. coming up next.. finale Champion League kat Rome nant, May 27.. bertemu ngan Mighty Barcelona yg jugak baru crown Pemenang La Liga tanpa sepak bola pun, Villareal tumpaskan pencabar utamanya, Real Madrid ngan 3-2.. Champion vs Champion.. hohoho..



Abg Do mlm tu, asyik kena bentes jugak la bila magik dia sampai..


Flecther, plyr yg dulu aku kutuk kerap sgt.. skng, bila Hargreaves injured pjg..
Fletcher antara plyr yg aku suka tgk atas padang..


tu dia rupa bila org nk buat benteng utk halang dr ia gol.. cubaan dr v. Persie..


huh.. ko blaja dari sapa ni Rooney?.. Kung-Fu Panda?..


angle menarik dr kamera man.. aku suka


kita juara!!..


yeaaahhh.. lihat la Rafa.. kami ada piala.. hahaha..














wallpaper champion dr The Sun..

wallpaper Champion dr ManUtd.com

P/S: best tol bila lepas penyampaian trofi.. ahli kluarga plyr MU pun kuar sorg demi sorg.. cucu-cucu Fergie berlari peluk atuk depa.. hahaha.. Mak Ronaldo peluk anak kesayangan dia.. Carrick dukung anak dia yg kecik tu, comel tol la.. ngan lelain pun sama raikan kemenangan tu sama².. haa.. what a feelling... amazing..


5 comments:

Rjuna said...

Aku tak tengok lagi video julang piala tu tgk sikit kat web MU,

nanti ada masa aku tengok, hoho MU juara beb

kalau 4 kejuaraan di panggil apa ya? jom bersiap hadapi tentangan Barcelona hoho

r i J a L said...

Quadraple.. hehehe.. tu la yg bakal MU digelar jika menang ngan Barca nant..

Treble dah.. haa.. amcm rafa.. x kan tgk aje kot.. say something la.. hahaha

rizal said...

poyo lah

r i J a L said...

biar poyo.. asalkan bergaya..

ada org tu x poyo.. tp hampeh jer..

ngahahaha..

Arha Allyda said...

glory2 man utd! :D