Thursday, May 7, 2009

exists - Dengan atau Tanpamu




agak tepu idea aku kali, pikir apa nk tulis.. pikir lama x letak entry lirik.. aku pun pikir la apa lagu aku nk letak kali ni.. x byk lagu baru yg aku minat skng ni.. ker sbb lagu baru mmg x de skng ni kat industri musik?.. hehehe.. jd lagu apa yg aku nk letak yg rasa leh kongsi bersama ngan korg?.. hhmmm.. aku pikir letak la lagu lama yg korg jarang dgr, pas tu sedap pd telinga aku mendengarnya.. mgkn pas tu korg pun leh minat ngan lagu ni andai kata sedap bg telinga korg..

lagu yg menjadi pilihan aku, lagu dr kump. exists bertajuk Dengan atau Tanpamu.. lagu ni dipetik dr album exists yg ke sepuluh x salah aku.. masa tu, bg aku la.. album yg berjudul PARAGON ni x berapa nk menyengat.. dingin jer sambutannya dr para peminat muzik n fanz exists sendiri.. tp dlm byk² lagu tu.. lagu ni berjaya menambat hati aku..

kena plak situasi yg aku lalui buat masa skng.. kena ngan perjalanan lirik lagu ni..


Tika ku disentuh cinta
Cinta melirihkan lara
Gerah kerinduan sendiri tanpa mu
Kadang mengusutkan jiwa ku

Namun aku tetap tega jua
Lalu ku tempuhi semuanya
Cinta luhur di gelap menjadi cahaya
Dengan mu hidup lebih bermakna

Keyakinan ku pun semakin bertambah
Semakin mudah kaki mengatur langkah
Rasa tepatnya pilih hidup bersama dengan mu...

Sebelum terjatuh sakit yg tak tertanggung
Atau kemungkinan langit esok mendung
Di bawah langit yang terbuka
Ku mohon rahmat Tuhan yang Esa

Kalau ditakdirkan aku harus berhadapan
Berakhirnya suatu ikatan
Akan aku relakan pada perpisahan
Nyawa berpisah dari badan...

Kalau ditakdirkan berakhir di pertengahan
Suratan sebuah percintaan
Sanggup aku menahan
pedih perpisahan
Walau menghiris perasaan

Sakitnya biar aku rasakan...

Download lagu ini

aahhh.. mcm tu la adat melalui percintaan.. mmg perit tp manisnya tetap ada.. ntah la.. aku skng tgh konfius.. tgh memikirkan apa yg baik dlm hal ni.. aku berdoa smoga smua dugaan ni berakhir ngan baik..



8 comments:

ekin said...

apsal ni bro.. awek mana yg brani kecewakan hang ni..

r i J a L said...

hhmm.. smlm (11 May) bg aku penamat smua cerita yg slama ni aku pinta, aku dambakan, penyelesaian ending nya..

haa.. perit.. minggu ni.. kira tempoh kritikal aku nk lalui melupakan nya.. FIGHTING!!..

Unknown said...

kecewa kerana cinta sesama manusia?? normal la tu..so pas ni jgn la mudah jatuh cinta sesama manusia...meh pakat ramai2 kita banyak2kan cinta pada ilahi...insyaAllah bahagia dunia akhirat...aminnn

r i J a L said...

hhmm..

mengejar cinta yg abadi jua penting.. dua² aku cari ni..

bak kata, mencari keberkatan di dunia dan jua akhirat..

HR said...

maaf mgganggu..

sy tgh mncari lirik sbnr lagu ni.
mcm bese, bile google byk yg dpt, trmasuk dr blog ni n brbeza at crtain2 words. so klau bleh sy tau, lirik yg ada d blog ni, saudara dpt dr mana ye?

r i J a L said...

actually, sy x pasti keaslian lirik yg sy letak ni adalah yg tepat dr asal lagu ni.. jd.. klu awak tgk dgn bandingkan dgn lagu.. cuba la cari kepastiannya di situ..

HR said...

ok, thanks.. :)

Anonymous said...

Cinta itu milik Allah, jd mintalah pd Dia. In shaa Allah, Dia sentiasa mberikan yg tbaik n plg sesuai utk kita.