Thursday, May 28, 2009

Setan Merah : kekalahan Final Champion League


klu ditanya perasaan aku sewaktu antara final thn lalu, Chelsea ngan final thn ni bertemu Barca.. swaktu lwn Chelsea dulu aku x brapa konfiden.. aku tau kuatnya Chelsea tang mana.. lalu aku kata 50/50 la MU klu nk menang.. tp final tu MU menang ngan nasib belah depa.. dan final yg baru mlm td berakhir.. aku cukup yakin bertemu ngan lwn Barca.. rasa mcm leh menang wlupun dlm kepayahan.. sbb apa aku kata leh menang.. depa kt bhgn defend sudah kehilangan Dani Alves, Eric Abidal ngan Rafa Marquez.. tonggak utama Barca utk defend.. dan mengenangkan GK dia Valdes yg slalu tenggelam timbul buat aku rasa yakin MU leh lakukan sesuatu..


sblm sepak mula.. hati aku dh x rasa sedap bila tgk formation yg Fergie turunkan.. adakan ni satu lagi big mistaked yg akan dilakukan org tua ini?.. meletakkan Rooney di flank.. Park main temp biasa.. tp Cristiano main kat forward.. bhgn Midfield, Giggs bermual awal?.. Carrick mcm biasa.. tp Anderson?.. rasa mcm x blah jer.. sbb apa aku kata mcm ni, Anderson antara plyr yg jarang main tetiba nk main time final?.. bhgn defend MU bg ok klu ikut nama.. tp tu smua atas kertas jer la.. aksi sebenar nant akan bermula..


klu kita ingat balik semi final masa Barca bertandang kat Old Trafford, MU bermain ngan agak gagah.. Barca dibayangi MU.. setiap langkah MU, sukar dipatahkan ngan membaca permainan plyr Barca.. tp mlm final ni, MU plak yg sebaliknya.. utk 5 minit pertama perlawanan.. MU pegang game agak baik.. 1, 2 percubaan dr Ronaldo ngan Park Ji-Sung amat² perlu diambil pluang di situ tp luck x der.. pastu Barca mcm dpt wake-up call.. tetiba sedar, dan diorg mula beri reaksi.. Barca mula menguasai perlawanan dan sejak tu sampai la ke wisel penamat..


bg aku, knpa harus letak Ronaldo di bhgn forward.. sedangkan dia lebih beroperasi di bhgn flank MU.. MU x de striker?.. Tevez ngan Berbatov ada kat bhgn simpanan.. kenapa nk simpan mereka?.. seingat aku.. klu Ronaldo main forward.. tu la tanda ketika MU dan Fergie tgh terdesak.. aih, awal² lagi dh tunjuk rasa terdesak ke Fergie?.. dan paling punca dlm hal ni.. midfield MU.. x de connection ngan defend ngan attacking.. senang la midfield Barca eksploit error ngan ketandusan idea midfield MU.. ketara sangat bg aku..



kesimpulannya, best team win.. desire n hunger Barca adalah lebih dr MU mlm td.. MU main mmg dlm keadaan mood relak n x berperasaan.. smua plyr MU mlm td bg aku tgk mmg bermain ngan baik cuma aku guna istilah 'lena' ngan gah ngan mlm Final Champion League.. x mcm final bertemu Chelsea aritu.. mgkn sbb guna jersi warna putih kot, hahaha.. nama
Red Devils tp turun berwarna putih.. x de seri la katakan.. apapun, adat bertanding.. ada menang.. ada kalah.. dan game smlm adalah kekalahan MU..



gol pertama Barca, dr Eto'o.. kawalan lemah antara
midfield dan defend MU..


hohoho.. cuba tgk muka VDS.. "ahh.. kena dah aku ngan Messi ni"..


jumpa ngan bekas majikan, Pique x lupa utk menegur sapa ngan Fergie..




Yeeaahhh!!... kita juara.. Barca



2 comments:

Unknown said...

sy tak suka sgt tgk bola...so no komen la...tp kalau badminton tu boleh la juga komen skit2..

r i J a L said...

woo.. x suka yer.. x pe.. sy leh kasi awak suka klu awak nk.. hehehe..

badminton sy minat main jer.. slalu gak la main ngan member..