Thursday, February 12, 2009

::Saksi Tempat Kejadian::

alo smua di luar sana.. aiyaa.. lama sulah tatak jumpe.. lindu sama smua la.. ngahaha.. lu org luar sana lindu sama saya tak?.. uhuk..

ok, x de la cite per sgt kan.. cuma nk story la skit.. 11 Feb, dlm Buletin Utama saluran TV3 ada menyiarkan satu berita pd awal skali masa dia nk start news.. berita ketumpahan minyak kat jalan susur kluar kat Sungai Besi - Seri Kembangan.. jln ni mmg aku slalu guna time balik keje.. x sangka plak aritu ada news kat sini..


yg bulat tu aku ler.. hehehe.. huih.. saksi tempat kejadian tu..
yg leceh dia x temuramah aku la.. hahaha..



betol la apa yg TV3 cite tu.. mmg jln tu licin sbb tumpahan minyak kat jalan, pulak tu time hujan.. masa aku nk masuk simpang tu (atas moto aku sambil dok nyanyi lagu Hoobastank-The Reason dgn penuh perasaan, hehe..) depan mata aku ada satu scoot jatuh.. perghh.. tgk live tu.. dia punya penunggang dok guling dan guling dan guling lagi.. mak aih brapa kali nk guling aku pun x tau.. moto aku masa tu laju la tp tempat aku nk brek masih jauh ngan kwsn minyak.. kira aku bernasib baik n patut terima kasih pd mamat scoot tu.. sbb dia kasi petunjuk aku lebih awal amik tindakan memperlahankan moto aku..

dpn scoot tu dh ada kete eksiden.. nasib dia brek jatuh awal.. klu tak dah bercium la kat bontot kete tu.. aku la la tu jugak la angkat tangan kasi sign pd kete balakang supaya slow kan kete balakang.. sjibik mcm polis trafik aku buat... ngahaha.. bila aku toleh dpn balik, mamat tu dh berdiri kat bahu jalan dh.. aik pantas tol mamat tu dh tercongok kat situ.. td bukan main syok layan guling².. pas tu aku stop tepi mamat tu, aku tanya ''ok ke bang.." (intonasi tu biar betul k.. bukan gaya lembut.. ngahaha) aku pun tolong la angkat moto dia letak yamaha ego dia ke tepi jalan.. bila aku toleh dia skali lagi.. loh, mat saleh rupanya.. patut la tinggi renjong smcm jer.. dia ckp la, "thanks brother.." woo aku balas la.. "no hal punya.." hehehe... ntah paham ke idak aku pun x tau..

disebabkan aku langkah pertama aku la, kete lain yg kat blakang pun behenti sama.. baru la yg org DBKL berpeluang nk tabur habuk papan atas jalan.. klu dak.. smua main lalu jer, lantak la nk eksiden ke atau terlepas..

4 comments:

Anonymous said...

Woo, aku ada ushar berita tu. Tu la nasib baik ko tak guling2 sama.

r i J a L said...

hehe.. tu la pasal.. Allah tu Maha Besar.. syukur la kan..

Unknown said...

alhamdulillah...semoga terus terpelihara olehNya...pas ni kena hati2 tau...walau dalam apa jua keadaan...malang tak dapat nak di hidu baunye...

r i J a L said...

teringat plak mamat yg terguling guling aritu..