Wednesday, February 25, 2009

::gangguan Streamyx::

Minggu ni sapa² yg guna tenet mmg rasa tertekan n bengang aje.. yer la, asal nk surf n download mesti lembab abih.. dial-up pun x lembab mcm tu.. aritu Rjuna pun sms aku yg kata TM ada masalah ngan line Streamyx diorg.. ada masalah teknikal katanya..

hari ni, melalui Akhbar KOSMO!.. TM buat kenyataan perkhidmatan Internetnya pulih sepenuhnya menjelang 5 Mac ini. Perkhidmatan streamyx terganggu sejak 18 Februari lalu. Gangguan disebabkan kegagalan litar pada Jaringan Kabel Asia Pasifik 2 (APCN2) antara Kuantan-Katong di Singapura dan Shantou-Tanshui di Taiwan yang menghubungkan Malaysia ke Amerika Syarikat.. Disebabkan gangguan itu, pelanggan TM yang menggunakan perkhidmatan Internet mungkin melalui perayauan yang perlahan semasa mengakses kandungan yang dihos di Amerika Syarikat (AS), kata TM..

sah la teori aku yg menyatakan mmg ada problem nk surf website yg hosting nya dr Amerika.. website asia senang jer nk surf.. aih.. x leh la nk dwld n segala aktiviti mentorrent terhenti la seketika.. hehehe..

5 comments:

mie said...

btul tu....
br gak dpt ttg tu...
nk donlot pun ssh..
lece nya..

r i J a L said...

kita wait n see apa jd 5 mac ni..

klu x de gak perubahan, mmg nk kena TM ni..

P/S: hmm.. ko ni Liv Fanz ke.. tahniah la yer menang ngan Real Madrid..

Ejoy said...

Tu la pasal.. nak dload pun lembab gler... mmg tensen dol..

Anonymous said...

Neh dah 17 Mac da neh... pung lembab gak...~

Nak bukak Google pun lambat stengah mampuih...~

Slalunye petang ngan 3 pagi ke atas...~

Pe cite?...~

r i J a L said...

aku ok jer Ciputit.. serius.. line ok la skit dr dulu nk dwld mmg x gerak langsung..

klu ko masih lagi mcm lagu tuh.. ada baik ko call depa dptkan teknikal support.. kasi sound direct pun ok gak.. hahaha..