Thursday, February 19, 2009

::FuLL houSE 2::

dulu aku x de la suka sgt cite korea.. memula dgr lagu Izwan Pilus-Kembali Senyum, aku mmg x de perasaan langsung sdgkan kebanyakkan org tgh angau ngan lagu ni.. kwn aku, Rjuna penah kata lagu ni best..tp aku buat don't no jer masa tu, hehehe.. pas tu timbul cerita lagu tu di ambil dr drama siri Korea, Full House yg dibintangi oleh Rain & Song Hye Kyo (SHK).. Rjuna jugak la yg suruh aku tgk cite ni.. tp mulanya aku x tgk gak.. sbb waktu tu aku lebih berkiblatkan drama dr Jepun & juga anime juga dr Jepun waktu tu..

pdhal waktu th 2005 ni, ia satu fenomena gak la kat Malaysia sbb smbutan amat hangat pd drama siri Korea..
tp tahun lepas, 2008.. satu fenomena ganjil berlaku pd diri aku.. ntah angin mana dtg menghembus dlm minda aku.. ceeewaahh.. hahaha.. masa tu gi kenduri umah kwn Stesma aku dulu yg melangsungkan perkahwinan.. lagu Izwan Pilus tu bermain waktu dlm kete ngan kwn², Rjuna pun ada skali waktu tu.. aku pun tanya, lagu ni mcm aku penah dgr.. Rjuna kata lagu ni la aku suruh ko dgr dulu.. ohh ya.. lagu Korea yg dialih suara.. mcm lagu Hazami-Sonata Musim Salju.. pas tu aku tanya la scara spontan.. best sgt ke sampai org buat lagu ni dlm version BM dlm hati aku.. mesti ada benda menarik yg sampai leh jd tahap mcm tu..

lepas kejadian tu, kebetulan aku baru langgan Streamyx.. motifnya nk torrent anime jepun ngan filem Hollywood.. teringat plak drama Korea, Full House.. mulanya aku endah x endah jer nk download cite ni.. siap jer download drama Korea ni.. bermula satu fenomana ganjil dlm diri aku pd cite Korea.. hehehe.. mmg best rupanya cite dia.. klu korg nk tau aku dh 4 kali dh tgk ulang main drama ni.. huuu.. mmg hebat la penangan dia.. tu belum cite Winter Sonata n lain².. Rjuna pun mula la perli aku.. yer la dulu jual mahal.. x nk tgk.. konon x best la.. x masyuk la.. x sesuai la.. n seadanya la.. hahaha... moral of story, lain kali apa yg Rjuna ckp klu best tu maknanya mmg ada something la tu, hihihi...

berbalik pd tajuk kita kat atas.. arini aku baca kat KOSMO!.. yg berita tentang sequel drama Korea ni sdg menjalani proses casting.. pelakon terdahulu iaitu Rain n SHK dikatakan enggan aka menolak utk menjd teraju utama kali ini.. huh, x best la mcm ni klu depa ni x berlakon sama.. pasai depa la aku suka tgk cite ni.. x kan yg season 2 nk amik perlakon lain plak.. hilang la serinya nanti.. produksi Kim Jong Hak Production dikatakan cuba mencari penganti SHK dgn merisik Yoon Eun Hye iaitu heroin drama dr siri popular gak, Goong.. minah ni mmg comel, tp aku tetap kata nk gak tgk SHK jd heroinnya.. jika diambil pasangan lain ganti tempat mereka dua ni, aku x rasa impaknya sama mcm season 1st dr season 2 nanti..


hehehe.. Three Bears Song in da house..


satu lagi video.. best gak tgk.. lagu dia sedap..

P/S: baru lepas tgk filem GENG.. perrgghhh... mmg superb lah filem animasi Malaysia ni.. mmg cukup puas hati ngan produksi dia.. cukup bangga la ngan mereka yg terlibat dlm pembikinan filem animasi Geng ni.. sekalung tahniah pd sluruh krew produksi yg terlibat.. korg buat aku bangga menjd rakyat Malaysia..

6 comments:

Anonymous said...

waa nama aku byk disebut-sebut dalam post kali ni, hhehe ada sekuel ya

sama2 kita nantikan

r i J a L said...

sbb ko la aku jd mcm ni..

sbb ko la aku buat smua mcm ni..

sbb ko la..

hahaha... wei best woo cite fuLL houSE ni.. try la tgk pd korg yg nk try tgk cite korea..

Unknown said...

full house...wa ana suka ni...sangat2 suka...best neh...until now ana still simpan elok2 vcd cite ni...ana da ada banyak koleksi cite korea..nak tak??

r i J a L said...

woo.. nk share la ni yer.. ok gak..

hhmm.. dlm koleksi sy.. ada

-full house
-winter sonata
-my girl
-goong

yg tuh jer.. sbb minat.. hehe

Unknown said...

sy ada bnyk lagi

-my girl
-love in paris
-princess hour
-my lovely samsoon
-unstopable married

ada bnyk lg la..tak tahu ingat da pe dlm koleksi tu...best kan cite2 korea ni..

r i J a L said...

waa... ni hau yeh (tol ker aku sebut dlm bhasa cina tuh)..

byk tuh.. ish ish ish.. hantu cite korea yer awak ni.. hihihi..