Sunday, February 1, 2009

::atas tarikh::

assalammualaikum n salam sejahtera smua..

huu... agak lama aku x update blog aku ni.. mcm biasa, alasan yg selalu korg n aku sendiri guna - kesibukan.. muahahaha.. yer la, ni betul punya cerita.. aku mmg sibuk skit bulan Januari.. klu ada kelapangan pun, aku x de mood or idea n tulis kat blog.. n aktiviti aku lebih kepada ushar blog kwn² yg ada.. baca yg depa punya jer.. pembukaan bulan Febuari, aku baru balik dr kampung.. huuu.. mmg satu kesempatan yg x leh dilepaskan.. dok kat kL pun haru biru, balik kampung la kasi reboot smula otak aku ni biar fresh n mantop.. ngahahaha..

bila dok kat kampung, mmg lapang abis la.. hal keje mmg tolak tepi.. yg tau makan tido jer.. mak kite pun x de la bising sgt.. dia pun tau anak aku ni nak balik nk cari ketenangan, ceewwaaahh... tp aku x de la malas abih mcm balak liat.. tolong gak la apa yg patut ngan mak ayah aku kat kampung tu.. cuti ni jugak aku byk abihkan masa kat umah jer.. aktiviti luar mmg x de.. jd anak dara aku.. ingat nk turun manjung gak jumpa sahabat aku, Rjuna ngan sorg lagi ejoy.. tp timing mcm x best.. yer la, cuti CNY.. berapa kerat sgt kedai yg bukak time mcm tu.. nk berfoya foya pun x de tempat, hihihi..


dan buat pertama kali sbg anak bujang dlm family aku, julung kali nya soalan "hmm.. skng ni x de pe pe lagi ke?.." dr mak ayah aku.. hahaha.. soalan yg buat kite kang layu kejap, pas tu tersipu sipu n buat muka x bersalah.. korg pun slalu gak kan tgk cite mlayu.. bila adegan mak ayah yg x sabar nk tgk anak dia berumah tangga.. mula la merisik pd anak sendiri, dah ada calon ke?... dan skng aku dh terasa bahang hal ni.. slalu tgk tv jer, nah skng jd pd batang hidung sdiri..

jawapan aku pd mak ayah aku, belum ada.. takat kwn² jer.. mak aku kata, x pe la.. ok la tu.. cari la pelan².. byk masa lagi.. mak bukan nk paksa hang.. ngahaha.. hihihi.. aduyai, mmg x leh blah time tu.. aku mmg segan abih ngan mak ayah aku.. dulu, masa sek rendah.. aku ada la gatal skit.. tp sejak sek men spi la skng.. aku dikategorikan sbg susah nk melekat pd pompuan.. aku ni dah la malu satu hal.. kdg² mcm x de perasaan.. ni masalah dia.. hmm.. ok cukup takat ni jer..

di kesempatan ni jugak aku nk wish slamat pengantin baru pd kwn satu jwtn aku dr kL yg baru melangsungkan perkahwinan dia ngan pilihan hatinya, Zuridan.. moga aman bahgia sejahtera di dunia akhirat..

4 comments:

Anonymous said...

Mantop hehe

ditanya soalan maut hehe, kawan² tu siapa bai haha senyap² ye

r i J a L said...

kwn la.. mane lagi..

bro.. wa kan jenis suam² malu.. susah la nk sangkut..

apapun, kita kembali ke studio utk pesanan penaja.. wah wah wah..

Anonymous said...

sabar2...ada jodoh kawin gak nanti... :)

r i J a L said...

yer la tu... kita tunggu jer la yer..

hahaha..