Saturday, July 16, 2011

300_ekar

ni bukan sabit ngan filem 300.. tp 300 ekar ladang marijuana aka ganja ditemui di satu kawasan terpencil gurun - San Quintin, Mexico.. ladang yg berkeupayaan pengeluarannya sehingga 120tan metrik ni, sumbang pendapatan kasar sehingga USD160 juta tu.. wooo.. patut la byk cite otai dadah kat Hollywood mcm Bad Boys, Fast & Furious 4, dan lain²..

kwsn ni dijumpai oleh askar elit Mexico dlm satu program pemantauan mereka.. skng ni kwsn 300 ekar ni sudah pun di neutral oleh askar Mexico dr mafia dadah sana dan sedang dlm kawalan tentera.. ini adalah kwsn tanaman ganja paling besar dalam sejarah.. huu.. dpt eksport, mmg kaya x hingat.. dlm waktu terdekat, tentera Mexico akan melupuskan kwsn tersebut..

deme pun silap, yg otai dadah dh tau nk melabur tanaman haram luas mcm ni.. pikir la juga mcmane nk buat penyamarannya.. letak la pelancar roker ke udara klu² ada spy jet atau heli melintas.. ni idak, main biar mcm tu jer.. hangus sudah melabur kat pokok marijuana mcm tu jer.. haha..

No comments: