Saturday, July 9, 2011

kaki Pelumba_Basikal

dulu masa kecik, bdk laki ngan basikal mmg x dpt dipisahkan.. mmg layan bila berbasikal.. ke hulu ke hilir dibuatnya.. serata ceruk taman aku penah redah, adventure beb.. dan aku ingat lagi aku lenjan basikal tua kat kampung dulu, umpama Lance Amstrong tgh buat henjutan utk meninggalkan kelompok basikal yg lain.. perrgghh, mmg trill beb feel tu.. nak² pas solat jumaat, henjut basikal tua tu.. mmg best sebenarnya naik basikal tayar besar halus tu..

ok, kita cite pasal mamat nama George Hincapie, menariknya pasal kaki dia.. dia ni penah satu team ngan Lance Amstrong.. dia bertindak sbg domestique (bahasa france) atau dgn kata lain sbg pelumba kedua pd Lance.. mcm race F1 la, pelumba kedua akan byk bagi advantage pd 1st racer.. mcm kasi hadang/mengacau racer blakang dr overtake dia dr mengacau racer 1st..

sebanyak 15kali dh dia penah sertai Tour da France.. mcm pengalaman dh dia tempuh.. oh yer, kaki dia.. huu.. ak tgk mmg dasyat la.. ak x penah tgk kaki manusia yg mcm ni.. alur darah pd kaki dia sampaikan mcm seakan bentuk otak kat kepala dh.. dasyat.. 15 tahun kayuh, tu la hasil kaki dia..

No comments: