Monday, March 23, 2009

Di mana 'kan ku Cari Ganti


Bintang Lagenda.. itu la kita berikan panggilannya skng pd Allahyarham Tan Sri P. Ramlee.. yg pergi tidak berganti² lagi..

kenapa aku tetiba ungkit cite ini.. bebaru ini, kwn sekolah lama (
ekin) minta carikan lagu 'Di mana 'kan ku Cari Ganti' utk digunakan pd satu majlis syarikat dia.. aku pun tolong la sedaya yg aku mampu.. n aku jumpa lagu yg dicari melalui pertolongan satu portal pop+ular bg aku, hehehe..
'Di mana 'kan ku Cari Ganti' adalah lagu yg dimainkan dlm filem 'Ibu mertua ku', klu dlm bahsa omputihnya.. Ohh.. my mother in-Law.. hehehe.. filem ni pun layan gak.. huu..

"ku hairan mengapa Tuhan menjadikan dikau sbg manusia.. adalah lebih baik jikalau kau menjadi haiwan.."

lagi..
''Alaaa Kassim maafkan aku, Kassim?!.."

lagi..

''mari combi.. mari kita pergi.. pergi jauh dan tak kembali lagi di sini..''


di antara dialog filem yg aku ingat dlm ingatan aku yg aku seakan ingat² lupa, hehehe..


dan di sini aku nak kongsi la satu cebisan menarik utk kita tatap bersama.. pertama kali aku hayati dan dgr lagu instrumental 'Di mana 'kan ku Cari Ganti' ni.. terus tangkap jiwa aku.. Bolshoi Orchestra lah yg memainkan smula ngan gaya mereka lagu Tan Sri ni.. diorg mmg leh kata masuk la.. kejap rasa mcm syahdu jer some part tuh, some part tu lak mcm naik jer bulu roma aku.. huu... bila aku search guna pakcik google, Okestra ni mcm dr Russia.. huu.. Lagu Tan Sri sampai ke sana org bawa lagu dia..

bg yg nk dgr lebih lanjut lagu instrumental ni.. korg download la melalui link yg aku dpt ni.. n cuba hayati.. peerrgghh.. terkasima korg mendgr bawakan dr Okestra ni.. 2nd link tu lak adalah lagu asal dia.. saja kasi skali.. haa.. layan la lirik dia skali..

oleh: P.Ramlee/S.Sudarmaji


Hendak ku nangis
Tiada berair mata
Hendak ku senyum
Tiada siapa nak teman
Kalau dah nasib
Sudah tersurat
Begini hebat
Apa nak buat
Di mana kan ku cari ganti
Serupa dengan mu
Tak sanggup ku berpisah
Dan berhati patah
Hidup gelisah
Alangkah pedih rasa hati
Selama kau pergi
Tinggal ku sendirian
Tiada berteman
Dalam kesunyian
Dunia terang menjadi gelita
Cahaya indah tiada berguna
Keluhan hati mu membawa derita
Kini kau jua tak kunjung jelma
Di mana kan ku cari ganti
Mungkinkan di syurga
Untuk teman ketawa
Menangis bersama
Selama-lama..


Bolshoi Orchestra - Di mana 'kan ku cari ganti[instrumental]

Tan Sri P. Ramlee - Di mana 'kan ku cari ganti


mari sedekahkan Al-Fatihah pd Arwah..

P/S: credit pd nonfinger, jwg geng sharing crew atas mp3 instrumental...

2 comments:

Anonymous said...

thx bro for the lagu..
nape tukar address blog??

r i J a L said...

hehehe.. nape?..

hhmm.. sajer² kot.. nk kasi kemelayuan skit.. iyer la tu apek..