Thursday, March 12, 2009

Setan Merah : Maybe next time Jose!

Wokeh.. aku x tau mana nk mula.. but i feel what?.. it was fantastic Jose Mourinho?!!.... hahaha.. ok geng, Man Utd telah mencatatkan keputusan 2-0 mengatasi Inter Milan di Old Trafford. sblm perlawanan bermula, bermacam² news n kenyataan psikologi dr pelbagai pihak especially, the special one Jose Mourinho.. buat fanz MU di luar sana, sapa x kenal mamat bernama Jose ni kan.. dia antara villian MU paling menarik n psiko setakat ini selepas Arsene Wenger.. 5 thn sblm ini ngan Porto n Chelsea, pelbagai cara n cerita diterjemahkan antara Mourinho n Man Utd.. n mlm smlm, moment of truth..

sblm sepak mula, game mlm tu aku x jangka nk tgk live sbb mlm tu aku ada kerja kat tempat kerja aku.. slalunya, klu ada live cast pagi.. aku akan tdo awal utk bekalan bertahan di pagi tu.. tup tup, terjaga kul 3.30 pagi.. perghh.. tetiba mcm terminum air Red Bull.. awak terus cergas pdhal tdo baru 3 jam jer.. mata jd terang terus bgn tdo capai remote control tv, hehehe.. ini la dikatakan, klu dah minat tu.. usahlah nk kata apa.. mmg semangat smcm jer walaupun x cukup tdo..

barisan diturunkan oleh Fergie pagi tu bg aku amat balance.. kehadiran Scholes n Giggs memberikan sdikit kelebihan pengalaman dlm pasukan.. Ronaldo n Carrick is ok for me.. they great lads.. back four plak, O'Shea-Ferdinand-Vidic-Evra.. mmg diduga barisan mcm ni.. gagah lagi kukuh bersama van Der Sar.. forward plak mcm biasa target-man Dimitar Berbatov n braveheart Wayne Rooney.. hehehe.. Inter Milan plak mcm biasa melalukan beberapa perubahan posisi n pemain utk 2nd leg ni..

Man Utd v Inter Milan


0-0 1st leg, MU perlu memulakan permainan tu ngan gol awal.. nyata diorg x menunggu lama apabila minit ke-4 permainan.. dr sepakan penjuru yg diperoleh dr Giggs.. Vidic memperdayakan n melepaskan diri dr marking Vieira, tandukan menarik dr Vidic menghasilkan gol pertama MU mlm tu.. meloncat aku masa tu jugak.. hahaha.. gegar la jaring Inter buat seketika.. sepanjang 1st half.. dua team ni bg aku main berani.. main open game, saling serang balas antara satu sama lain.. aku ingat ke ada la gol ke-2 menyusul tp hampa hingga tamat babak pertama..

2nd half, awal babak mula serangan MU menjadi lagi.. bermula dr kiri serangan MU, Rooney memperdayakan pertahanan Inter ngan melakukan crossing n Ronaldo x semena mena in right time in right place.. GOOLLLLL?!!!... tandukan menarik dr Cristiano Ronaldo.. huuu.. lagi gol awal dtg mengejut pd 2nd half.. Inter lom panas lagi kot, dan MU mengambil kesempatan dr kelekaan lawan.. hohoho.. sory Jose, your r not fantastic anymore...


game mlm tu, plyr yg mencuri tumpuan aku.. Ryan Giggs.. huu.. i cant stop thinking if he still young.. mlm tu dia mmg all out form.. klu 10 tu, 9 markah pd dia.. sabit la dia berstatus kapten pasukan.. memberikan tenaga n visi dlm permainan genting mcm ni.. makin tua, makin menjadi plak pakcik Giggs ni..

ok, jom layan beberapa keratan gambar dr ManUtd.com..


Gol pertama, dr Vidic..

Ronaldo mlm td asyik jd bahan bentesan dr plyr Inter

Evra make a challenge to Stankovic..

heyyy yeaahhh...

Wooooo.... another goalll..

3 comments:

Anonymous said...

Alamak.. cerita pasal bola... aku lemah la beb dlm bab bola.. dulu minat main bola, siap wakil daerah lagi.. la nie... hampeh.. tak minat langsung.... kenape yekk

View Profile: Rantong™

Anonymous said...

aku kecewa beb..
Man U kene belasah...

tapi x pe, still game in hand!!

go MU go!!!!

r i J a L said...

yer la tu.. aku baru balik dr kg ni.. udah tu x tgk game tu live.. dpt sms dr kawan jer.. aduh.. luluhnya hati ini..