Monday, March 16, 2009

Setan Merah : Kalah


pd hari sabtu baru² game paling mendebarkan yg perlu dilalui oleh MU berlawan ngan Liverpool.. aku pulak aritu x berpluang nak menonton siaran secara langsung perlawanan ni disebabkan aku berada di tempat lain pd mlm tu.. jd aku, pd waktu tu.. hanya mengharapkan keputusan berpihak pd MU la kan.. dlm x tgk game tu, bermacam² aku dok pikir akan result game ni.. waktu aku x tgk game ni, aku bersama ngan sahabat aku Rjuna yg juga peminat setia MU dan juga Ejoy..

dan sepak mula dimulakan.. apa yg aku harap ketika tu pd mulanya berjalan ngan baik.. dikatakan Ronaldo berjaya mendapatkan gol pertama MU pd ketika itu.. tetapi Liverpool menunjukkan karekter sebenar mereka swaktu menundukkan Real Madrid tetap ada dlm jiwa plyr nya.. mereka x mudah patah semangat.. hmm.. pengajaran paling berguna buat MU..

sblm dan selepas perlawanan, Fergie telah memboikot sidang media bg pihak MU.. Fergie sbenarnya x puas hati ngan FA sbb game diadakan pd hari sabtu.. jadual dikatakan berkelebihan pd Liverpool sbgmana pd hari selasa bertemu Real Madrid tetapi MU berhadapan Inter Milan pd hari Rabu.. Liverpool lebih bersedia n segar utk berhadapan barisan MU yg lewat utk mendapatkan stamina dan rehat spertimana KOP..

Analisis: Man utd v Liverpool

dan ulasan aku utk kekalahan ini, bg aku molek gak la la MU kalah buat seketika.. ada pro n kontra dia bagi kekalahan ini.. bg aku, aku pandang dr sudut positif.. kekalahan ni ada makna nya.. dan aku harap MU can bounce back on track n get their momentum to get higher.. MU kalah bukan ngan kelab bodo².. the only Rival that always give a push n harder to MU.. baru la plyr kembali berpijak pd bumi yg nyata.. kang lama sgt dongak ke langit pun x leh gak.. moga kekalahan ni akan memberi impak sbgmana MU penah kalah ngan Arsenal 2-1 then their running best ever had.. the question is, can their response from this defeat?.. wait n see..


on spot.. Ronaldo..

meraikan gol sblm malang menimpa..

Vidic kena kad merah..

Rooney tunduk hampa..
hmm.. tu la ckp deras sgt..

4 comments:

Ejoy said...

tak tahulah aku camna setan merah ni bleh kalah, walaupun aku ni tak ambil tahu sangat ttg bola tapi aku tahu setan merah ni mmg pasukan yang kuat... nama lagi dah setan hahahahah

r i J a L said...

adat bertanding.. ada kalah ada menang.. x pe.. they will come back for great..

Anonymous said...

you're right man..
tp x pe, setan merah akan bangkit semula!!!

go Man U go!!!

r i J a L said...

hehehe.. sama² kita nantikan apa jd pd drama MU ngan Liverpool ni..

GLory Glory Man United...