Monday, March 16, 2009

kUaNTaN'09


hehehe.. ni post ketiga aku berturut turut lepas baru jer post aktiviti sekolah aku n cerita kekalahan MU.. & cerita seterusnya kali ialah pemergian aku ke rumah sahabat aku, Ejoy di Kuantan Pahang sana.. huu.. klu nk ikut cite, mmg lama dah Ejoy ni ajak aku bermalam di rumah dia.. dan sempena dia dh nk kawin ni, aku penuhi la hajat dia bertandang ke rumah dia swaktu dia tgh bujang lagi ni, hehehe.. bersama-sama sorg lg shabat aku, Rjuna kami plan cuti sama² gi umah Ejoy.. alhamdulillah.. apa yg kami rancang bersama akhirnya terlaksana juga.. hahaha..

aku pun sbenarnya x penah gi Kuantan ni.. pantai timur mmg asing buat aku kerana faktor terbesarnya, kaum kerabat aku bukan dr belah sana.. klu ada pun, mak ngah belah ayah aku.. tu pun kat area Jengka.. hhmmm.. lama dh aku x lawat mak ngah aku kat sana.. aku smpi Kuantan seawal 5.30pagi.. aku bertolak dr KL kul 1.00pagi.. hmm.. leh tahan gak kan pemandu bas nya.. dan pagi² tu Ejoy dh plan bawa kami berdua bersiar² kat area Terengganu.. huuiiyyooo...

sepanjang jalan kitorg ke Terengganu.. suasana jalan amat tenang n lapang.. aku rasa best jer sepanjang melalui jalan raya menuju ke T'ganu.. lalu area kampung, lau area pantai, lalu area petronas.. huuu.. best je feel dia.. sambil sembang² ngan dua sahabat aku n dgr radio.. mmg x boring la.. ada singgah tempat jual keropok lekor kelelut.. huuu.. betol la kata Ejoy, dia punya keropok mmg tip top.. marvellous.. masih lagi aku terbayangkan aroma dan rasanya keropok lekor tu, hahaha.. aku borong la skit keropok ni buat bekalan kami berjln ke T'ganu.. mmg terisi sungguh masa kami sepanjang berjalan kat sana.. gi Pantai Kemasik, Masjid terapung T'ganu, Muziumnya, Masjid Kristal nya.. pasar Kepayang.. huu.. naik lengah la kaki ni berjalan ajer..

bg aku , saat² berkualiti mcm ni la aku amat hargai dan ingati.. bersama² ngan sahabat aku, Ejoy n Rjuna.. bukan senang kami nk kumpul sama² ni lagi.. pada Ejoy, aku cukup berasa terharu la ngan layanan dia buat kami berdua.. huu.. cukup bersyukur aku bilamana Tuhan bagi aku sahabat mcm dia.. x lupa juga buat Rjuna.. ko pun sama.. moga kita dpt jumpa mcm ni lagi...

2 comments:

Ejoy said...

pembetulan apek... bukan keropok kelelut tapi keropok kelulut heheheh nanti marah plak awek yg jual keropok tu kalau dia tahu ko salah eja nama keropok dia.

r i J a L said...

hahaha...

uihh.. mana aku nk hafal benda tu.. kes lupa la ni.. ish.. dok teringat lagi nih keropok tu.. sedap siot..